Skip to main content

Ville Oksanen nousee naisten hiihtomaajoukkueen päävalmentajaksi

Perniöläislähtöinen Ville Oksanen vahvistaa asemaansa suomalaisen maastohiihdon valmennushierarkiassa. Hänestä tulee naisten maajoukkueen päävalmentaja. Haastajaryhmän vetäjänä ja PeU-kasvatin Lauri Vuorisen henkilökohtaisena valmentajana toimineen Oksasen aisaparina naisten toisena valmentaja aloittaa Tshekin maajoukkueen valmennustävissä viime kausien aikana toiminut Ilkka Jarva.

Maastohiihtomaajoukkueen päävalmentajan pestiä hoitanut Matti Haavisto toimii jatkossa joukkueen johtajana. Hänen roolinsa on olla valmentajien sekä asiantuntijatiimin tukena sekä vastata suksihuollon johtamisesta huoltopäällikkö Aki Hukan kanssa.Miesten hiihtojoukkueen maajoukkuevalmennuksesta vastaavat jatkossa Teemu Pasanen ja Mikko Virtanen.Maastohiihdon valmennuksen uudelleen organisoitumisen tavoitteena on kaksi vahvaa linjausta. Maajoukkuevalmennuksen tehostaminen nojaa johtamisen ja valmennuksen vahvistamiseen sekä roolitusten selkiyttämiseen. Lisäksi joukkueen sukupolvenvaihdos on kesken ja nuorten urheilijoiden tukemiseen saadaan uudella toimintamallilla enemmän resursseja.
– Palautteiden jälkeen valmennusjohto kokosi asiat ja teki tarvittavia suunnanmuutoksia toimintaan. Toiminnan linjaukset ovat nyt valmiina,  kertoo  Haavisto.

Jaa artikkeli: