Skip to main content

Viisastelua viitassa

Tervepä terve.
Toimituksen lounaiskulman kevätrieha telmitään tässä seuraavaksi.
***
Ihan aiheetta ei ole  Sofi Oksasta kehuttu. Sanomisen taitoa hänellä on. 

Luin tuossa nimittäin kirjailijan tuoreen haastattelun Me naiset- lehdestä.  Jutussa Oksanen ilmoittaa matkustavansa mieluusti itäisen Euroopan maissa, koska ”niissä on hyvät tupakointifasiliteetit”.

Mahtavasti tiivistetty, kerrassaan.
Onhan nimittäin niin, että krouvimminkin voisi muotoilla lauseen, jolla on tarkoitus kertoa onpas mukavaa kun saa vedellä hermosauhut ja pilata ilmaa tässä sohvalla maaten eikä tarvitse ottaa kuutta askelta ulos tutisemaan.
***
No, tietysti sisällä polttaminen on tapana lähinnä jurakautinen.   Takavuosina sitäkin ankarasti harrastettiin. Tämän vuosituhannen vinkkelistä onkin  hupaisaa lukea löytämääni, vuonna julkaistua 1970 käytöskirjaa nimeltä Ne hyvät tavat, joka ohjeistaa muun muassa näin: ”Emäntä ei tervehdi vieraitaan savuke kädessä. Ellei hän ole kattanut savukkeita ja tuhkakuppeja päivällispöytään, vieraat eivät ota esiin omaa tupakkarasiaansa, vaan polttavat vasta noustuaan pöydästä”.  
Entäpä tuhka?  
No, se kirjan mukaan ”karistetaan tuhkakuppeihin. tuhkan karistaminen matoille, kukkaruukkuihin, koriste-esineisiiin ym. osoittaa piittaamattomuutta taloa kohtaan, paitsi jos isäntäväki ei ole tuonut riittävästi tuhkakuppeja esille. Silloinhan hätä ei lue lakia”.

Eli siis silloin, kun ovat huonot nämä fasiliteetit.
***
Kiekkokisathan ovat käynnissä.  Lippujen hinnoista on pidetty mekkalaa, samoin siitä, että peleistä ei näy ilmaiseksi televisiossa kuin Suomen ottelut.

Valju kuva kekkereistä on jäänyt  viimeksi mainitun takia.  Aiempina vuosina oli aina joku ottelu käynnissä, kun vaan töllöttimen avasi.  Aiheesta oli helppo kiinnostua ja pysyä perillä melkein vahingossa.   Tänä vuonna pelejä vieläpä käydään sellaiseen kellonaikaan, että sopisi työssäkävijänkin katsoa, kun niitä vain jostain näkisi. 

Kaiken muun ohessa ovat puhuttaneet studiossa kommentoivan Juhani Tammisen asut.  Kaulassa on roikkunut jos mitä kauhtanaa ja riepua kuin Dingon faneilla takavuosina.

No, Tammisen lempinimi on Aurinkokuningas ja sikäli tämä on ihan looginen juttu. Tässä ollaan matkalla kohti muinaista Ludvigia  myös pukeutumisen saralla.  Liina kaulassa on ensi askel, puhvihihat seuraava.

Tältä osin ei voi toivoa kuin että pelit päättyisivät äkkiä tai muuten nähdään tässä vielä hyökkäyskuvioiden piirtelyä fläppitaululle kärpännahkaviitassa ja sukkahousuissa.
***
No, eipä auta miestä itseään höröttää. Uutisten mukaan kommentaattori ei näet itse valitse asujaan vaan sen takana on asiantunteva tiimi.
Missään ei tosin kerrottu, minkä asian se tiimi tuntee mutta hyvä on, että jotain osataan.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi 

Jaa artikkeli: