Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen koillisikkunoiden viikkopesu tehdään tässä seuraavaksi.
***
Kaikenlaisia tiedotteita sitä tulee. Eräässä esiteltiin kapineita, joiden avulla voi kuunnella musiikkia kosteissa oloissa. Tiedote ei opasta siinä, miten perustetaan disko sademetsään, mutta vinkkaa esimerkiksi, millä värkillä saa sadesään pyörälenkille musiikit soimaan.

Kuulokkeet korvissa pyöräily tekisi mieli vastaväitteitä kuuntelematta tuomita. Jotenkin tuntumaksi on jäänyt, että kuuloaistikin olisi hyvä olla polkiessa käytössä.

Toisaalta paljon on liikenteen äänimaailmassa muuttumassa sähköautojen yleistyessä, niistä kun ei kuulu juuri ääntä.
Veikkaankin, että sähköautojen myötä yksi ammattikunta tekee komean paluun. Nimittäin lipunkutojat ja kuukausipalkkaiset kävelijät.
Autoilun alkuaikoinahan säännöt Englannissa ja Yhdysvalloissa edellyttivät, että hevosettoman vaunun edessä kävelee varoitukseksi punaista lippua heiluttava mies – siitä huolimatta, että ensimmäiset autot varmasti ovat putputtaneet ja paukahdelleet sen verran, että saapuminen kuuluu jo kauas, eikä vauhti ollut kovin kiivas.
Kun sähkövärkit nyt kulkevat ihan äänettömästi, on lipunkantajille käyttöä enemmän kuin koskaan. Ja silloin tietty tarvitaan lipunkutojia siinä sivussa.
***
Paperi on päivän sana. Viime viikolla puhuttiin paperittomista ihmisistä ja tällä viikolla Panaman papereista.
Ja liittynee tähän sekin herrakaksikko, joka mönki sillan alta kevätaurinkoon. Toisen taskusta löytyivät purut ja toiselta paperit.
***
Heip.

aku.poutanen
@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: