Skip to main content

Vesiliikenne Salosta Mathildedaliin alkaa kesällä

M/S Nordep. Kuva Ferentes Marine.

Salon ja Mathildedalin välille pitkään haaveiltu vesiliikenne käynnistyy tänä kesänä.

–Tarkkaa päivää en uskalla luvata, mutta tähtäin on kesäkuun alussa, sanoo Ferentes Maritime Oy:n  toimitusjohtaja Tony Roselli.

Yritys tuo Salon vesille kaksi alustaan. Torin kupeelta Vuohensaareen alkaa liikennöidä 30-paikkainen vesibussi M/S Karolina.  Mathidedaliin ja tarvittaessa kauemmaskin ajaa M/S Nordep, joka on aluksena tuttu Saaristomereltä:  se on aiemmin palvellut yhteysaluksena Nauvossa.

–Nyt meillä vapautui kapasiteettia ja laskeskelun jälkeen päätimme lähteä tähän hankkeeseen, sanoo Roselli.

Kesäksi alukselle on tarkoituksena saada runsaat sata matkustajapaikkaa.  Jatkossa alus kiinnittyy laituriin kyljittäin: tarkoituksena on rakentaa autokannen paikalle aurinkokansi, ja tämä tietää sitä, että esimerkiksi autoramppi suljetaan pysyvästi.

–Laitureihin toivomme pieniä parannuksia Vuohensaaressa ja Salon päässä, toimitusjohtaja sanoo.

Ferentesillä on korjaustelakkatoimintaa Suomenlinnassa ja alusten muutokset tehdään siellä kevään aikana.   Muutostöiden kustannukset ovat toimitusjohtajan mukaan noin 100 000 euroa.

Tarkoituksena on kevään aikana käynnistää markkinointi ja sen selvittäminen, mitä asiakkaat toivovat.  Mahdollisuutena on ajaa esimerkiksi tiettyä reittiä tiheämmin tai järjestää risteilyjä.

Yrityssalon kehittämispäällikkö Maija Pirvola arvelee, että päivän kestäville teemaristeilyille saariston suuntaan olisi kysyntää kesälauantaisin.

–Meri on ollut jokseenkin hyödyntämättä Salon matkailussa, Pirvola sanoo.

 

Jaa artikkeli: