Alkuviikon ajan on asiaa tehty veroista; viime vuoden verotiedot tulivat julkisiksi maanantaina ja luvuissa riittää perattavaa ja pääteltävää.
Avoimuudella on myös kriitikkonsa. Totta on, että esimerkiksi yrityskaupoilla hyvin tienanneesta taviksesta tulee päivässä julkkis vasten tahtoaan ja näkyvyyden luonne voi olla hyvinkin kiusallista. Toisaalta trendeistä ja maailman menosta voidaan jotain päätellä esimerkiksi siitä, millä aloilla yrityskauppoja on tehty ja yhtä lailla verotiedot kertovat omaa kieltään tuloeroista ja palkkatasa-arvosta.
Kun veroja ja niiden merkitystä lähdetään katsomaan paikallisesti eli kaupunginosien tarkkuudella, korostuu yhteisöverojen merkitys. Yksittäisten henkilöiden joukosta on esimerkiksi vaikea pitävästi seuloa esiin paikallisia eli eteläisen Salon suurituloisia. Ansio- ja osinkotulojen selaaminen todistaa lähinnä, että paikallisesti vaikuttavuus ei ole juuri tekemisissä ansiotason kanssa.
Yritysten osalta paikallistaminen on selkeää ja kaiken lisäksi Salon suurin yhteisöveron maksaja viime vuonna oli Perniössä kippejä, niiden osia ja hydrauliikan komponentteja valmistava Wipro.Uutinen ei välttämättä ole yllätys: jo viime vuonna kerrottiin uutisjutuissa, miten tehtaalla on parhaillaan hyvä vauhti päällä. Perniössä on joka tapauksessa melkoinen raskaan kaluston keskittymä: tuotemerkkeinä Wipron Nummi-kippien lisäksi ammattilaisten piirissä tunnetaan Perniöstä muun muassa Nummek, AM ja Jorpe. Perinne yksin ei toki elätä, mutta alan osaamisen määrä alueella on iso ja osaamisen kautta hyvä veto alalla jatkuu. Yhtä lailla metalli tottelee Teijolla, missä telakkayhtiö nousee kaupungin yhteisöverotaulukossa verraten korkealle.
Yhteyttä vuosisataiseen ruukkihistoriaan voi miettiä, mutta tämän päivän asiakkaat on hankittava omin ansioin, joka kerta uudelleen. Hyvät sijoitukset kertovat siitä, että tässä työssä on onnistuttu.