Skip to main content

Tervepä terve.  Toimituksen koillisnauhan viikkouusinnat kelataan alkuun tässä seuraavaksi.
***
Telkkarissa on kaivettu esiin vanhoja konsteja; Kokkisotaa ja Bumtsibumia pukkaa.  Edellistä voi katsoa   siksi, että jämistä kokkailu on kiehtova taiteenlaji, eikä ohjelmassa olla siitä kaukana. Jälkimmäisen katsomistakin tulee varmaan yritettyä: vieläkö tuntuu samalta kaatua lauantaisaunan jälkeen sohvalle musavisailemaan kuin silloin joskus.  

Pontevampi syy katsoa Bumtsibumia on tietysti se, että telkkarissa on parhaillaan pula tietokilpailuista.  Femin På resande not oli kimurantti ja uutta kautta odotellaankin. Haluatko miljonääriksi on kai katsottu, mutta kysymyksiä on vähän, tekodramatiikkaa paljon ja lopputulos pitkäveteinen.

Metkasti tässä tulee siihen lopputulokseen, että hiukan kuivempi olisi viihdyttävämpi.
***
Lauantai-iltahan on ruudussa viihteen aikaa. Selvää on, että sketsihahmoissa naurattavat vaatteet, eivät sanomiset, ja uusinnallekin voi höröttää.  
Väitteen tueksi esitän havaintoja käytännöstä.  
Viime kesänä ostin mökille klapintekohousut, hyviä housuja kun ei tehnyt mieli rispauttaa puuhommissa.  Ostopaikka oli valtakunnallinen halpaketju ja hinta viisi euroa.  Jo uutena 40 vuoden takaisilta näyttäneet housut herättivät uutena paikallisesti eli omalla tontilla huomattavaa hilpeyttä, mutta hoitivat hommansa hintaan nähden hyvin: vasta viiden motin jälkeen niissä oli enemmän repeämää kuin ehjää. Ja kas: taas niitä naurettiin, vaikka nähtävää pöksyissä ei ollut enää oikeastaan yhtään.

Että jos tästä nyt sitten osviittaa ja vanhat Pulttiboisit uusintana radioon. Eiköpä mene täydestä, vaikka on pelkkä ääni.
***
Nuo vaalitkin lähestyvät.  Lienee niin, että  jatkossa ponsia jätetään vähän, jos joku valtuustopaikan saava on oikein hyvillään. Jo vanha sanonta sanoo, että kellä onni on, se ponnen kätkeköön.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: