Skip to main content

Varsinais-Suomi edelleen kiihtymisvaiheessa – Koronanyrkiltä tiukka maskisuositus

27.7.20216 elokuun, 2021Uutiset

Varsinais-Suomen koronaryhmä haluaa ryhtiä maskien käyttöön. Koronakoordinaatioryhmä kokoontui tänään tiistaina, ja suosittelee koko alueelle tiukkaa maskisuositusta. Varsinais-Suomi jatkaa koronan kiihtymisvaiheessa. Koronakoordinaatioryhmä näkee, että rokotuskattavuuden nousu on tällä hetkellä tehokkain tapa hillitä taudin leviämistä. Ryhmä puoltaa lisäksi rokotusvälin lyhentämistä kahdeksaan viikkoon. Peruskoulut, ammatilliset oppilaitokset, lukiot ja korkeakoulut voidaan aloittaa lähiopetuksessa.

Varsinais-Suomen tapausmäärät ovat kasvaneet hypähtäen. Viime viikolla sairaanhoitopiirissä todettiin 347 koronatartuntaa. Pelkästään viime viikonlopun aikana kirjattiin 186 uutta koronatartuntaa. Viimeisten 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on 104,1.

Valtaosa tartunnoista tulee keskinäisissä tapaamisissa sekä perhe- ja kaveripiireissä. Tartunnoista 60 prosenttia todetaan 15–29 -vuotiailla. Myös kesän mökkijuhlat ovat aiheuttaneet tartuntoja.

–Koronatartuntojen määrä on Varsinais-Suomessa kivunnut viime vuoden marraskuun tasolle. Silloin meillä alkoi tartunta-aalto, joka kiihdytti epidemian leviämisvaiheeseen. Olemme vauhdilla menossa samaan suuntaan, sanoo Tyksin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala tiedotteessa.

Nykyisten säädösten puitteissa Varsinais-Suomessa siirrytään THL:n suosituksen mukaisesti tiukimman eli leviämisvaiheen maskisuositukseen. Maskia suositellaan käytettäväksi joukkoliikenteessä ja muissa julkisissa liikennevälineissä, julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa sekä kouluissa ja oppilaitoksissa. Varsinais-Suomi suosittaa maskia jo peruskoulun 4. luokasta lähtien. Maskisuositus koskee myös työyhteisöjä, joissa samoissa sisätiloissa oleskelee tai työskentelee yhtä aikaa useita henkilöitä.

Jaa artikkeli: