Skip to main content

Varsinais-Suomen susille ei pantoja

Varsinais-Suomen susia ei näillä näkymin pannoiteta. Syksyn budjettiriihi myönsi Luonnonvarakeskukselle 300 000 euron lisärahan läntisen Suomen susikannan seurantaan, mutta kartalla tutkimusalue on ylempänä.
–Länsi-Suomen susien seuranta koskee Pohjanmaan alueen susia, kertoo tutkimusteknikko Antti Härkälä Luonnonvarakeskuksesta. 

Härkälä myöntää, että tutkimusmielessä pannoittaminen myös lounaisessa Suomessa olisi mielenkiintoista. Käytännössä esimerkiksi pirstaleinen maanomistus hankaloittaa työtä.  Susien liikkeitä ja juuria selvitellään DNA-seurannalla, jota on Varsinais-Suomessa tehty vuodesta 2013 lähtien.

Eteläisessä Salossa on tehty viime aikoina havaintoja susien jäljistä esimerkiksi Strömmassa ja Mathildedalissa.  Silminnäkijähavainto tehtiin Mathildedalissa ennen joulua ja tämän vuoden puolelta on kirjattu jälkihavaintoja.  Kemiönsaaressa asuu neljä sutta.

–Liikehdintä on sinänsä ihan normaalia. Lounaisessa Suomessa on useita susireviirejä ja lisäksi yksittäisistä eläimistä voidaan tehdä havaintoja.Tuskin on paikkakuntaa, missä susihavaintoja ei voisi täällä tehdä, Härkälä muotoilee.

Jaa artikkeli: