Skip to main content

Vankiloiden paloturvallisuutta on parannettu

Perunaa voidaan nostaa nyt naarmuitta.Maamme vankiloissa on Köyliön vankilapalon jälkeen suoritettu perusteellinen paloturvallisuustarkastus ja vankilarakennukset on nyt korjattu nykyisiä vaatimuksia vastaaviksi. Korjaukset on saatu tänä vuonna päätökseen ja tällä hetkellä on paloturvallisuustilanne erityisesti pienempien vankiloiden kohdalla erittäin hyvä.

Tana vuonna on vankiloiden korjaustoimintaan käytettävissä varoja yhteensä 673.300 mk, josta paloturvallisuuden parantamiseen on varattu 162.000 mk. Rakennusteknillisiin korjauksiin käytetään 284.500 mk ja koneteknillisiin parannuksiin noin 164.000 mk.

 

 Lehmät uuvuksiin takaa-ajamalla

Ilkivallan kohteena olleesta karjasta kaksi lehmää kuoli Valtimon Rasimäessä, ja tapaus on annettu poliisiviranomasiten tutkittavaksi. Karja oli uuvutettu takaa-ajamalla läkähdyksiin.

Eläinlääkäri totesi toisen lehmistä kuolleen tukehtumalla ja toista oli kohdannut sydänhalvaus. Molemmat lehmät makasivat laitumella jalat taivasta kohti. Lehmien omistaja Valtteri Hilonen on ilmoittanut asian poliisille, jonka tutkimukset ovat kohdistuneet tietylle taholle. Lehmät olivat vierailleet maanviljelijä Valtteri Hilosen ja tämän veljen ohra- ja kauravainioilla, mistä ne tuntemattoman mieshenkilön toimesta oli kohtuuttomasti hatyyttäen ajettu pois. Maanviljelijä Valtteri Hilonen on ilmoittanut kärsineensä 2000 markan vahingon lehmien menettämisestä.

 

Päivän sana:

29.8. Talo ja tavara peritään isiltä, mutta toimeellinen vaimo tulee Herralta. Sananl. 19:14

30.8. Vanhurskas iloitsee Herrassa ja turvaa häneen. Ps. 64:11

1.9. Jumala sinun vanhurskautesi ulottuu hamaan korkeuksiin, sinun, joka teet niin suuria. Jumala kuka on sinun vertaisesi.

2.9. Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta voimastasi. Moos. 7:21

3.9. Ei jokainen, joka sanoo minulle Herra, Herra! pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen isäni tahdon.

4.9. Opeta meitä laskemaan päivämme oikein, että me saisimme viisaan sydämen. Ps. 90:12

 

Tiedot on poimittu 29.8.1963 ilmestyneestä lehdestä.

Jaa artikkeli: