Skip to main content

Vanhan talon kellarisaunasta Mathildedalissa väännetään hallinto-oikeudessa asti

 

Mathildedalissa sijaitsevan saunan laajentamisesta väännetään parhaillaan Turun hallinto-oikeudessa asti.
Tullintien varrella sijaitsevaan taloon on kaupunki myöntänyt rakennusluvan pesu- ja löylytilojen rakentamiseksi kellariin, asuinkerroksen vessan suurentamiseen sekä parvekkeen rakentamiseen.
Osana lupaa oli myös kellaritilojen laajentaminen. Laajennus on tehty jo aiemmin, mutta sille ei löydy rakennuslupaa, joten omistaja haki lupaa jälkikäteen.

Kaupunki myönsi luvan ja naapuri jätti siitä oikaisuvaatimuksen, jossa hän vaati luvan kumoamista sillä piti sitä kaavan ja määräysten vastaisena, ympäristöön sopimattomana ja naapurin oikeuksia loukkaavana. Naapurin näkemyksen mukaan lupa mahdollistaisi kaksi- ja osin jopa kolmikerroksisen rakennuksen, vaikka kaava sallisi yhden kerroksen. Lisäksi kellariin on alun perin rakennettu ilman asianmukaista luvitusta,
Rakennusvalvonta totesi vastineessaan, että lupapäätöksen muuttamiseen ei ole syytä, sillä asuinrakennuksen laajentaminen kellaritilaan ei kasvata rakennuksen kerrosalaa tai kerroslukua.  Laajennusosa on talon alla ja hakijan kiinteistön puolella. Näillä eväin rakennus- ja ympäristölautakunta hylkäsi naapurin oikeusvaatimuksen helmikuussa.

Sittemmin naapuri valitti lautakunnan päätöksestä hallinto-oikeuteen. Lautakunta on käsitellyt keskiviiikona lausuntoaan oikeudelle. Se toistaa lausunnossaan pääosin samat asiat kuin rakennusluvassa ja vastineessa oli aiemmin mainittu ja esityksenä on, että valitus tulee hylätä.

Jaa artikkeli: