Skip to main content

Vanhan prinsessapukuun saa kulua satalappunen poikineen

Tänään torstaina Perniön lukion toisen vuoden opiskelijat pyörähtelevät liikuntahallin lattialla vanhojen tansseja.   Roosa Katajakoski ja Riina Lehtinen juhlavina.

Kun kolmannen vuoden opiskelijat ovat saaneet penkkariajelunsa päätökseen, on heidän vuoronsa loistaa. He ovat nyt koulun vanhimmat.
– Ei se koulun vanhimpana olo juuri mitään merkitse. Ehkä sitten ensi syksynä enemmän, kun tulee taas uusia oppilaita, pohtii Roosa Katajakoski.

Vanhojen tanssit sen sijaan merkitsevät, varsinkin tytöille. Iltapukuihin panostetaan paljon, ja valmistelut alkavat jo edellisen vuoden syksyllä.
– Tytöille tämä taitaa olla aika tärkeä rituaali. Ainakin minulle se on sitä. Koska äitini on kampaaja, olen saanut seurata muiden vanhojen tanssi –valmisteluja hyvin pienestä saakka, kertoo Katajakoski.
Roosa tanssii lilan värisessä alaosaltaan hyvin leveässä ja monikerroksisessa asussa. Samantyyppisen, olkaimettoman tylliasun on valinnut myös Ilona Svahnbäck. Hänen värinsä on tosin pinkki.

Niin Roosan kuin Ilonankin juhlamekot on ostettu suoraan kaupasta, vaikka molempien piti alun perin teettää puku ompelijalla.  
– Asut viedään varmaan liikuntahalliin etukäteen. Tulemme sitten suoraan kampaajalta sinne, arveli Riina Lehtinen.
Leveiden tyllihameiden pukeminen ei yksin onnistu. Ilona Svahnbäck tarvitsee kaverin apua, jotta vannehame saadaan paikalleen.

Koko juttu Perniönseudun Lehdessä. Sivuille tulee torstain mittaan myös tunnelmia penkkariajelulta.

Jaa artikkeli: