Skip to main content

Vanhainkodin ja lukion lakkautusaikeet tyrmättiin toritapaamisessa

– Alkaa huolestuttaa omakin tulevaisuus. Nyt ollaan vanhainkotejakin täältä lopettamassa, tuumi Pirkko Halonen Perniön torilla perjantaina.
Vanhainkodin asukkaaksi Halonen on ainakin kaupungin mielestä vielä liian hyväkuntoinen. Palveluiden hankkiminen pitää hoitaa vielä suureksi osaksi omatoimisesti. Hän on jonottanut Salon terveyskeskuksen päivystykseenkin useita tunteja kerrallaan. Päivi Ojala (oik.) nautiskeli Perniön torin kesäsäästä yhdessä ystävänsä Ritva Kitulan kanssa. Ojalalle kirjasto oli tärkeä silloinkin kun hän ei vielä virallisesti ollut paikkakuntalainen.
– Taksilla joudun sinnekin menemään. Ja taksilappuja saadakseen pitäisi asioida ensi Kelassa, ja sekin on nykyisin Salon keskustassa.
– Viimeksi kun siellä olin, niin näytti kuin kaikki perniöläiset olisivat tulleet yhtä aikaa koolle. Niin paljon täällä asuvia siellä oli jonottamassa.
Ikäihmisillä ei ollut antaa paljon kehuja palveluille Perniössä. ”Poliisi ja Kela takaisin” oli viesti Juhani Vuorisalon täyttämässä palautekyselyssä.
– Poliisin läsnäolo rauhoittaisi elämää. Nyt jos jotain tapahtuu, niin kaukaa lähdetään.
Miesporukka pohdiskeli, että rautatieasema ja toinen raide olisi hyvä raiteillakin kulkevaa paikallisliikennettä varten.
Perniöön viime talvena paluumuuttanut Tuula Oravisto-Salmio on vihainen aikeista lakkauttaa Perniön lukio. Oravisto-Salmio kirjoitti Perniössä aikoinaan ylioppilaaksi, mutta työt veivät hänet sen jälkeen ympäri maailmaa.
– Lukiota ei saa missään tapauksessa lakkauttaa. Yhtä älyttömältä kuulostaa myös kirjaston alasajo. Ja
mikseivät Särkisalon vanhukset saisi nauttia kotiseutunsa merellisistä maisemista ja leikkivistä lapsista naapurissa?

Lue juttu kokonaisuudessaan uusimmasta Perniönseudun Lehdestä.

Jaa artikkeli: