Skip to main content

Vanha makkaratehdas herää eloon sinappitehtaana

Jonas ja Taija Jokilehto esittelevät Antsun sinapin uutta ilmettä.  –Tässä on hauska jatkumo, kun miettii että ennen täällä on tehty makkaraa ja nyt sitten tehdään sinappia, myhäilee Taija Jokilehto Perniön Lihan vanhassa tuotantotilassa. 

Vanhaksi tilaksi paikkaa ei tosin heti uskoisi; sisäpihan rakennuksessa on kevään aikana remontoitu parisataa neliötä uuteen uskoon.  Jatkossa tiloissa valmistetaan sinappia vanhan ohjeen mukaan.  

Somerolla on valmistettu Antsun sinappia vuodesta 1963 lähtien. Aluksi kioskiyrittäjä teki sinappia omaan käyttöönsä, mutta somerolaisten päästyä sinapin makuun sitä alettiin valmistaa myös pullotavarana myytäväksi.  Vuodet vierivät, kioskiyrittäjä ikääntyi ja sinapin valmistus siirtyi jokioislaiselle yritykselle, jolle sinappi ei kuitenkaan ollut ydinliiketoimintaa ja siitä haluttiin hankkiutua eroon.  Jokilehdot päättivät tarttua eteen tulleeseen tilaisuuteen.

Sinappituotantoa varten perustettiin Jellow Factory Oy ja tilat haluttiin löytää mielellään Perniöstä. 
Vanhassa makkaratehtaassa on tehty remonttia kevään ajan ja ensimmäiset pullot on jo saatu maailmalle.  Tarkka resepti ja laitteet tulivat edelliseltä valmistajalta, sen sijaan pullo pistettiin täysin uusiksi. Uuden ilmeen loihti perniöläissyntyinen palvelumuotoilija Annaliisa Salmelin.  Tuotteen tarina haluttiin näkyviin ja ilmeestä kerralla uusi ja kunnollinen.

Osaksi asiakkaat ovat entisenkin yrityksen kanta-asiakkaita eteläisessä Hämeessä.  Eteläisen Salon mahdollisten jälleenmyyjien oville Jokilehdot lähtevät tuotettaan esittelemään näinä päivinä.
–Haastattelun jälkeen ajattelin ottaa laatikollisen mukaan ja kävellä pihan yli marketiin, Jonas Jokilehto naurahtaa. 

Koko juttu 6.6. lehdessä. 

Jaa artikkeli: