Skip to main content

Valtuuston budjettivääntö toi Salolle 1,5 miljoonaa lisää velkaa

Salon valtuusto teki maanantaina pitkän illan pistäessään ensi vuoden talousarviota nippuun.
Taukoineen lähes yhdeksäntuntiseksi venyneessä kokouksessa saatiin talousarvioon aikaan enää muutamia uudistuksia.
Menopuolen lisäykset tarkoittavat sitä, että velan määrä kasvaa ensi vuonna 1,5 miljoonaa kaavailtua enemmän. Isoin yksittäinen uudistus on puolen prosentin leikkauksen poisto henkilöstökuluista.
Tulokseen myötävaikutti pieni epäselvyys: leikkauksen poistoa esitti demarien Jorma Elovaara, kokoomuksen Juhani Nummentalo taas oli sitä mieltä että hallintokunnat voisivat ottaa samansuuruisen säästön leikkaamalla koulutusmäärärahojaan.
Jälkikäteen Jaakko Korsimo (kesk) myönsi äänestäneensä väärin oletettuaan, että vastakkain ovat nämä esitykset, vaikka äänestys koski Elovaaran esitystä vastaan kaupunginhallituksen pohjaesitys.  Äänet menivät tasan ja puheenjohtajan, demarien Jukka Roosin ääni ratkaisi asian Elovaaran kannan hyväksi.
Nummentalo veti esityksensä tämän jälkeen pois. Puolen prosentin lisäys tietää vajaan 800 000 euron lisäystä.
Uusia virkoja valtuusto perusti säästeliäästi: Marjatta Hyttisen (kok) esitys puolikkaasta perhetyöntekijän virasta hyväksyttiin.
Investoinneista äänestettiin peräti kahdeksan kertaa, vaikka luvut eivät juuri muuttuneet.  Vilkasta keskustelua valtuusto kävi muun muassa rautatieaseman liityntäpysäköinnistä. Hanke jatkuu, vaikka esimerkiksi Jaana Shelby (kd) piti hanketta “turhana menona huulipunaan, jos sukassa on reikä”.
Kaupunginjohtaja Antti Rantakokko huomautti, että jos Salo nyt vetäytyy projektista, se ei ole Ratahallintokeskukselle hetkeen mieleinen yhteistyökumppani.
Kööpenhaminan ilmastokokouksen alla myös ympäristöasiat pääsivät esiin:  Eeva Koskisen (vihr) esityksestä Salon päästötaso selvitetään ja päästövähennyksistä vuoteen 2012 mennessä tehdään päätös.

Jaa artikkeli: