Skip to main content

Valmiiksi irvailtua

Tervepä terve.
Toimituksen lounaisväylän viikkojäät murretaan tässä.

***
Maanantaihan osoitti, että syysjäät voivat olla petollisia siinä kuin kevätjäätkin.  Tienpintojen ei pitänyt olla jäässä, mutta olivatpa vaan.  Työmatkani varrella oli kolme autoa suistuneena ojaan ja kulmat kurtulla.

Mutta peltisepät eivät ole ainoat, jotka pääsevät tekemään oikaisuja.  Ainakin liikennetiedotteissa oli maanantaina kohentamisen varaa.  Niissä nimittäin väitettiin kohta onnettomuuspaikan raivauksen jälkeen liikenteen sujuvan normaalisti.

Tosiasiassahan tilanne oli se, että iljanteisella tiellä ajettiin kerrankin kauniisti: rajoitusten mukaan, turvavälit pitäen ja ohituksia kaihtaen, niin firmojen teipein koristetut pakettiautot kuin kiireiset kravattikaveritkin.   
Oltiin siis kaukana normaalista tai ainakin tavallisesta.

***
Yksi alkuviikon kevyen musiikin uutisia on se, että rap-artisti Cheek esiintyy Olympiastadionilla.

Hanke varmaan onnistuu. Tärkein kohderyhmä eli alakouluikäiset tytöt osaavat varmasti vetää niistä naruista, joista vanhempien kukkaronnyörit löystyvät  pääsylipun ja päärynälimpsan verran.

Muuten  tapaus Cheek on vaikea arvioitavaksi ja arvosteltavaksi.   Ei oikein ole omaperäistä, jos että moititaan lopputulosta läpituotetuksi ja laskelmoiduksi bisnekseksi. Sitähän hyvin myyvät levyt tuppaavat olemaan.
Sekään ei ole  oikein argumentti,  että moititaan menestysesiintyjän kalliita aurinkolaseja tai autoja.  Tarkoitan, että kuka meistä ei tältä istumalta kävelisi Vehoon, jos pankkitilin saldo yllättäen kasvaisi.

Ehkä se on koko sliipattu paketti ja huolellisesti vaalittu imago suuren maailman elkeineen, joka tekee arvostelusta tavallaan turhaa vaivaa.  
Artisti tässä tapauksessa on jo lähtökohtaisesti kuin kieli poskella tehty parodia valkoihoisesta rap-tähdestä. Se ei varmaan ollut tarkoitus, mutta lopputulos kuitenkin.  Mutta millä sellaista nyt sitten parodioi ainakaan.

***
Saavutus tietysti sekin, että miehen pankkitilin saldoon on tullut lisää numeroita ennen pilkkua.
Moni ravintolailtaa viettänyt on huomannut viimeistenkin lanttiensa tililtä huvenneen juuri ennen pilkun tuloa.
***
Heip.
aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: