Skip to main content

Valkoparta albumiin

Tervepä terve. Toimituksen koillisrinteen viikkoraketit ammutaan tässä seuraavaksi.
***
Matkailusta puhutaan paljon. Ylen Ykkösaamussa tiistaina Finpron yksikönjohtaja tuumi, että noste on käsinkosketeltava. Esille nousivat lounaasta katsoen syrjäseudut, Helsinki ja Lappi.
Viimeksi mainittu taisi olla ruuhkainen jouluna; joulupukki ja porot ja hanki ovat edelleen joissain piireissä pop. Toisaalta kaikkea samaa ei tarvitse lähteä hakemaan kaukaa, ajoitus on kaiken a ja o, puolin jos toisin.

Selitän. Koilliskulma ahkeroi jouluaattona muutaman tunnin ajan. Riittänee, jos kerron, että työasuna oli valkea parta ja punainen takki.
Kierroksen loppupuolella kahden keikan väliin jäi aikaa. Kun pukin ikiaikainen kulkupeli sattui olemaan Turun linnan kulmilla, niin päätös oli helppo: mennäänpä muorin kanssa linnanpuistoon ottamaan selfiet muistoksi illasta. Samalla saisi raitista ilmaa.

Joskin siitä vasta hikoilu alkoi. Jahka aut..siis reki oli saatu kadun varteen parkkiin, tapahtui alle sekunnissa seuraavaa. Sataman suunnalta tuli turistibussi ulkomaisissa rekisterikilvissä ja pysäköi reen perään. Ovista pursusi ulos bussillinen aasialaisturisteja. Tarkemmasta kansallisuudesta en päässyt yhteisen kielen puuttuessa selville, sitä vastoin elekielellä tuli selväksi, että nyt toivotaan pukkia muoreineen yhteiskuvaan ja sitten toiseen ja sitten kolmanteen ja niin edelleen.
Harvoin sitä tulee jouluaattona päädyttyä perhealbumien täytteeksi ties minne taka-Pekingiin.

Mitä tulee tuotteistamiseen, joka on matkailualan ihmisille eräs lempisanoista, sen tosiaan voisi tehdä paremmin. Tarkoitan, että joku taitavampi olisi varmasti pistänyt poseeraamiselleen hinnan. Viitosella per yhteiskuva olisi päässyt tuntipalkoille tauollakin. Toisaalta oli ihan ylevää olla edes yhtenä iltana Turun linnaa suositumpi kuvauskohde.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: