Skip to main content

Välieräsarja venyy lauantaille

Onni Mäkynen ja Taneli Ljndström vauhdissa. Kaksikko teki joukkueelleen keskiviikkona yhteensä 15 pistettä.

PeU-Basketin miesten ja vantalaaisen PuHu:n välinen välieräsarja venyy kolmanteen otteluun. Välieräsarja  oli  katkolla perniöläisille tänään PeU:n kotihallissa ja voitolla PeU olisi lunastanut paikkansa 1-divisioona B:n loppuotteluissa.

PeU-Basket vei ensimmäisen ottelun selvästi, mutta keskiviikkona kotona PuHu oli niukasti, yhden pisteen verran parempi. Ottelun loppuluvut kirjattiin 78-79.
Ottelun alku pohjusti lopputulosta:  PuHu vei avauserän 20-25 ja toisen 12-24.  Ottelun puolivälissä PeU sai otteen pelistä ja vei seuraavat neljännekset yhtä lailla selvästi 24-14 ja 22-16.

Päävalmentaja Jussi Savolainen mietti ottelun alla, että mahdollista loppuottelupaikkaa ei saisi miettiä ottelun aikana  vähääkään.
–Se on sitten minun hommani pitää jokaisen päänuppi oikeassa asennossa.  Siinä keskitytään pelaamaan yksi pelitilanne kerrallaan, eikä saa miettiä edes seuraavaa erää saati sitä, mitä on pelin jälkeen tulossa.

Ottelun jälkeen Savolaisella oli selkeä näkemys, miksi voitto jäi saamatta.

-Pelin alussa olimme aivan liian passiivisia. Ehkä odotettiin, että peli kääntyy meille itsestään. Vastustaja oli kova ja lähti heti hyvällä energialla peliin. Loppupuolisko taas oli selvästi meidän hallinnassamme, Savolainen kommentoi.

Päävalmentaja toteaa, että lauantaina tarvitaan ehjä ja energinen peli.

-Nyt kun edessä on ratkaiseva ottelu, millään kikoilla ei ole enää merkitystä. Se joukkue voittaa, joka tahtoo voittoa enemmän ja tekee kentällä enemmän töitä.

Ensimmäisen välierän PeU voitti Vantaalla pistein 59-74.  Savolainen uumoili ennen sarjaa, että PuHu pelaa selkeästi yhtenäisempänä joukkueena kuin Kipinä.   Näin oli, mutta perniöläiset vastasivat huutoon ja PuHun pistesaalis jäi 59 pisteeseen.
–Siellä oli muutama kolmen pisteen vapaaheitto ohi, mutta kertoo se samalla siitä, että meidän puolustuksemme toimi hyvin.

Palaset ovat loksahtaneet paikalleen ja pukuhuoneessa on parhaillaan hyvä henki.
–Hyvää tekemisen tunnelmaa ja toinen toistaan kannustaen mennään. Illan pelistä on odottavat ja innokkaatkin tunnelmat, myhäili Savolainen keskiviikkona iltapäivällä.

 

 

 

 

Jaa artikkeli: