Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen lounaissiiven viikkotiirailut suoritetaan tässä seuraavaksi.
***
Näet teollisuusvakoiluhan se on, mikä kannattaa.   Maanantaina uutisia kuunnellessa tuli mieleen, että työelämästä sietäisi vilkuilla armeijan suuntaan.

Varusmiehethän tietävät, mikä on gines.  Sillä tavalla kutsutaan tilannetta, jossa varusmies ei pääse viikonlopuksi vapaille vaan on pari viikkoa putkeen palveluksessa.

Maanantaina Uniklinikan edustaja pohti sitten radiossa kesäajan uniongelmia. Monellahan on kesällä uni kateissa tai sitten tulee valvottua muuten vaan ylen määrin.  Yksi neuvoista oli olla huolehtimatta ainakaan siitä, miten  lomien päätyttyä päästään arkiseen unirytmiin kiinni.  Se  kuulemma löytyy itsestään, kun pakko on – mitä nyt voivat ensimmäiset työpäivät olla aika unisia.

Vaan tietäähän tuon.  Viikko kärvistellään töissä, viikonloppuna taas lipsutaan valvomisen ja pitkään nukkumisen puolelle ja toinenkin työviikko on sitä sun tätä.

Vaan rykäistäänpä heti alkuun gines eli viikko töitä, viikonloppu samoin ja toinen viikko heti perään.  Eiköhän, perhana, lopu venkoilu.
***
Jääkaappiteollisuuttakin  olen miettinyt.  Siinäpä ala, jolla kaikesta päätellen ei saada aikaan ovenkahvaa joka kestäisi yli viisi vuotta murtumatta.

Mutta älypuhelinten ja muiden lelujen rinnalle kaivataan älyjääkaappia pikkuhiljaa.

Tämähän tietysti juontaa juurensa sunnuntaille, kun edessä oli paluu saaresta viikonvaihdetta viettämästä.   
Kemiössä kaupassa iski tenkkapoo. Mitä kaupunkiin jääkaappiin jäi, ja mitä sinne pitäisi vielä ilta- ja aamupalaksi ostaa.  Älylliseen jääkaappiin olisi voinut ottaa yhteyden ja aparaatti olisi tuossa tuokiossa kertonut, montako metwurstisiivua ja tomaattia uumenissaan vielä on.
***
Hissiteollisuus tietysti voisi puolestaan ottaa oppia jääkaappifirmoista.

Monessa jääkaapissa on alakulmassa poljin, jolla oven saa auki. Sitä tarvitaan, kun kädet ovat täynnä tai kahva murtunut eli usein.

Samanlaista jalkapolkusinta kaipaisi hissin ovelle kutsunappulaksi niiden tilanteiden varalle, kun kädet ovat täynnä kasseja,  joita ei voi ilman romahdusvaaraa laskea maahan. Kerrosnappulankin voisi soveltaa jalkakäyttöiseksi.

Vanhaan hyvään aikaan olivat tässä apuna hissipojat ja -tytöt, mutta tätä nykyä ainoa hissistä palkkansa saava on laitteen vuositarkastuksen tekijä.

Tekisi mieli ajatella, että jotain yhteistä hisseillä ja kylmäkaapeilla kuitenkin on kuitenkin jo nyt.  Kylmäkaapillakin varmasti käy joku ihan asiaksi asti, vai miten se niin nopeasti tyhjenee aina.   
***
Heip.
aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: