Skip to main content

Kaupungin talousarvion ensi vuodelle ei voi vielä sanoa olevan valmis, vaikka vuotta enää kuutisen viikkoa jäljellä onkaan. Kaupunginhallitus voi käyttää omaa punakynäänsä tai olla antelias ensi viikolla, vihoviimeisen sanan asiaan lausuu valtuusto.

Eteläiseen Saloon ei ole luvassa miljoonainvestointeja, mutta kaupunginjohtajan esityksen perusteella mukavasti arjen hyvää kuitenkin: kauhtuneiden urheilupaikkojen kunnostuksien suunnittelua jatketaan, koulujen varustukseen satsataan ja bussitkin kulkevat. Etenkin lapsiperheille puitteet ovat pian varsin mallikkaassa kunnossa, uusi koulu ja päiväkotihan Perniössä jo eikä sen paremmin Särkisalon kuin Kiskonkaan lähipalveluista olla leikkaamassa.

Kuuluvimpien soraäänten oikea osoite onkin kaupungintalon sijaan hyvinvointialueella. Lääkäritilanne Perniössä on ollut syksyn ajan kohtalaisen hyvä, vuodenvaihteessa se jälleen huononee, kun ostolääkärit lopettavat työnsä. Laboratoriopalveluja ei ole saanut kesän jälkeen ja syy on sama: työntekijäpula. Sama pulma piinaa julkista puolta isommillakin paikkakunnilla saati maaseudulla vielä kauempana keskuksista. Perniössä olisi ainakin toistaiseksi tilat neljälle lääkärille, joten onnen sijaan tarvittaisiin myös hyviä houkuttimia.

Talousvaikeuksienkin kanssa rimpuilevalla hyvinvointialueella ei tietenkään ole vastuuta siitä, onko jokin alue vetovoimainen – mutta muuten palveluiltaan hyvän alueen vetovoimaa kiistatta syö se, jos terveysaseman palvelut heittelevät puolivuosittain. Kivi kengässä se on kaupungintalollakin, missä mietitään elinvoima-asioita ja houkuttelevuutta.

Jaa artikkeli: