Skip to main content

Vain käytetty liikennevuoro säilyy

Joukkoliikenteen uudistaminen Salossa etenee.   Yhdelle kääntöpoijulle tullaan kesäkuun kolmantena päivänä, jolloin uudet matkahinnat astuvat voimaan. 
–Paljon on tehty, mutta paljon on vielä jäljelläkin, sanoo johtava liikennepalveluasiantuntija Tanja Ahola. 

Kaupunkikehityslautakunta päätti lipunhinnoista syksyllä.  Kertalippu aikuisilta maksaa 3,30 euroa kaupungin sisäisessä liikenteessä.  Ennen muuta huomio on kiinnitetty nuoriin; 7-16-vuotiailta kertalippu maksaa 1,70 e. 
–Ajatus on, että koko peruskouluiän saisi kulkea samalla hinnalla, Ahola sanoo. Hän ottaa esimerkin: käytännössä liikenteen toivotaan palvelevan esimerkiksi sitä, että perniöläinen nuori voi lähteä alkuillasta Saloon harrastamaan. 
–Että nuorelle voi antaa sen kaksieuroisen ja se riittää matkakuluihin.  Ajamista ja rahaa säästyy, vaikka nuori pitäisikin vielä hakea autolla takaisin kotiin, Ahola puntaroi.

Osa kilpailutuksista on vielä tekemättä ja vasta tämän jälkeen voidaan suunnitella tarkat aikataulut, kertoo Ahola.   Perusperiaate on selvä:  keskustassa vuoroväli olisi arkisin 30 minuuttia ja maalla tunnin.   
–Se on se iso kysymys ja haaste, että jatkossa vuoroja on myös käytettävä.  Sopimuskauden ajan ne kyllä liikennöivät, mutta tyhjiä autoja ei kannata tietysti kauaa ajattaa, Ahola toteaa. 

Uusi linjasto otetaan käyttöön elokuun 8. päivästä lähtien. Iltaisin ja viikonloppuisin tulevaisuudessa pistetään toivoa kutsuliikenteeseen, jota aiotaan edelleen kehittää.

Jaa artikkeli: