Skip to main content

Vaikutusmahdollisuus käytettiin

Seurakuntavaalien ympärillä alkaa pöly laskeutua.  Äänet on laskettu, ensimmäiset kommentit tulevasta valtuustokaudesta annettu ja työ on alkamassa.

Eteläisestä Salosta katsoen uuden valtuuston kokoonpano on mukavaa luettavaa. Perniöstä ja Särkisalosta edustusta on niin, että valtuutettujen sanomisilla on painoarvonsa päätöksenteossa.

Äänestysaktiivisuus Salossa nousi  yli yhdeksääntoista prosenttiin ja nuoristakin löysi uurnille yli 12 prosenttia. 

Pitkin syksyä velloneesta homokeskustelusta ja kirkon linjasta sukupuolisiin vähemmistöihin nähden ei tässä tapauksessa kannattane  etsiä syitä siihen, että äänestämään jaksettiin lähteä aivan hyvin.

Reuna-alueilla kyse ei ole välttämättä sen kummemmasta kuin siitä että alueellisen työn merkitys on tajuttu ja oivallettu sekin, että äänestäminen on keino jolla oma mies tai nainen saadaan asioista päättämään myös keskustaajamaan. 

Tarkoitus ei ole, että valtuustoon mentäisiin itsetarkoituksellisesti  pitämään porua reuna-alueiden puolesta. Päätöksenteko pitää saada rakentavasti ja yhteisymmärryksessä sille mallille, että asioita hoidetaan koko seurakunta, ei vain keskusta huomioiden.

Pitkä ilta tiedossa

Salon valtuusto nuiji maanantaina pöytään ensi vuoden veroprosentit.

Esitys on kompromissi ja neljännesprosentinkin nosto antaa hiukan liikkumavaraa.  Suurta juhlaa ensi vuodesta ei talouden vinkkelistä katsoen kuitenkaan tule.
Veroprosenttia pyöriteltiin pitkä ilta ennen äänestyksiä.  Puheenvuoroista osa oli jo niitä, jotka kuultaneen uudelleen budjettikokouksessa.  Mielenkiintoista on nähdä, minkälaisiin kompromisseihin päättäjät silloin ovat valmiita. 

Luvassa on joka tapauksessa varmasti pitkä ilta, eikä kukaan saa ihan mitä haluaa.

Jaa artikkeli: