Skip to main content

Vaihtoehtoja väistötiloiksi selvitettiin laiskasti

Tiistain opetuslautakunnan kokous oli taas esimerkki siitä, miten lautakunnan jäsenten odotetaan istuvan hiljaa ja hyväksyvän virkamiesten esitykset. Kun ensin pitää hyväksyä Perniön kirkonkylän koulun väistötilat ja seuraavassa kohdassa hyväksyä linjaukset, että väistötiloja tarvittaessa selvitetään ensin kaupungin omat tilat. Kirkonkylän koulun osalta virkamiehet olivat todella tarkistaneet lähitilat, mutta Saurun koulua ei ollut edes ilmeisesti mietitty. Saurun koulusta voidaan kyllä kuljettaa oppilaat kirkonkylään, mutta toiseen suuntaan tämä ei ole edes mahdollista.

Emme ota kantaa olisiko tämä ollut toteutettavissa, mutta ihmetyttää suuresti, miksei tätä vaihtoehtoa ole edes tutkittu ja tarjottu. Osa Kirkonkylän koulun oppilaista oireilee jo niin pahasti, että väistötiloille on kiire ja nyt ne tulevat vasta elokuussa.
Käytännössä ei tarvita kuin Wilma-viesti vanhemmille, jossa kysytään olisiko heidän lapsensa kiinnostunut vaihtamaan Saurun kouluun. Samalla voisi kysyä olisiko hänellä mahdollisesti kaveri tai kavereita, jotka olisivat myös halukkaita siirtymään. Tämän jälkeen voisi pohtia käytännön järjestelyitä.

Toisena vaihtoehtona voisi olla suoraan sijoittaa luokallinen lapsia esimerkiksi Saurun kouluun tai jopa Perniön yhteiskouluun, josta ei varmaa tietoa saatu, että olisiko luokan siirto ollut mahdollista. Saurussa oppilaat ehtisivät olla reilu kaksi vuotta eli siinä yhteydessä ehtisi jo syntyä uusia kaveripiirejä. Eikö tämä ole uuden opetussuunnitelman mukaista?
Tämän haasteena on koulumatkojen pituus, kun nyt jo Kirkonkylän kouluun tullaan pidemmänkin matkan takaa ja se voi olla väärä suunta Saurun kouluun nähden. Myös Paikku-liikenteen kohdalla virkamiehet kokivat olevan haasteita siinä, että oppilaat mahtuvat bussiin. Tähän ongelmaan emme ota kantaa, mutta olisi helpolla ollut selvitettävissä, että onko asia näin.

Myös Teijon koulussa on tilaa eli jos asuu sillä suunnalla, voisi miettiä kulkemista Teijolle. Nyt jo Teijolta kuljetaan yläkouluun ja lukioon eli samalla tilausajolla kuljetus onnistuisi molempiin suuntiin, kun mietitään koulupäivien alkamisajankohta.
Koska oppilaaksiottoalueita ei enää ole, niin jo nyt vanhemmat voisivat siirtää lapsensa Saurun kouluun. Laki sanoo, että kunnan on tarjottava lapselle terveet ja turvalliset tilat ja tämä ei kaikkien osalta toteudu Kirkonkylän koulussa. Nyt tuntuu, että ainoa vaihtoehto oli väistötilat, joiden saaminen kestää ja jotka maksavat enemmän kuin jo olemassa oleviin tiloihin sijoittelu. Saimme myös perusteluksi, ettei voi hajasijoittaa oppilaita, koska se olisi koulun kannalta huono asia. Mitenkäs oppilaiden?

Tämä hajasijoittaminen onnistui Märyssä ja olihan Uskelan kohdallakin siitä ehdotus. Miten ne ovat eri asia?

Sabina Haavisto
Opetuslautakunnan jäsen
Perussuomalaiset ry.

Marianne Bonn
Opetuslautakunnan jäsen
Vihreät ry.

Jaa artikkeli: