Skip to main content

Vaalipäivä alkoi vilkkaana Perniössä

Aleksi Lindholm pudotti Mari Ruostesaaren leimaaman äänestyslipun
uurnaan hieman puolenpäivän jälkeen Perniön kirkonkylän koulussa.

Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä alkoi sunnuntaina Perniön kirkonkylän koululla vilkkaana. Neljänsadan äänestäjän määrä rikottiin noin yhden aikaan iltapäivällä.– Vilkkaampaa on ollut kuin joskus ennen. Äänestäjät näyttävät tulevan noin kymmenen hengen ryppäissä. Ehkä tämä aurinkoinen sääkin vaikuttaa, arveli vaaliliput leimannut Mari Ruostesaari.
Varsinainen vaalipäivä näyttää säilyttävän suosionsa äänestysajankohtana.– Yleensä aina olen äänestänyt vasta varsinaisena vaalipäivänä, mitään kunnon syytä sille ei ole, mainitsi Aleksi Lindholm.
Gallupien mukaan suurimman puolueen asemasta käydään todella tiukka kisa kokoomuksen, perussuomalaisten ja SDP:n kesken.– Se varsinkin mietittyttää, mikä se hallituskokoonpano tulee olemaan. TV:n vaalilähetystä katson varmaan alkuillan, mutta en ehkä ihan loppuun kuitenkaan, pohti Lindholm.Teemu Erjala aikoi katsoa vaalilähetyksen alusta loppuun, mutta Niko Välikankaalla se jää väliin muiden kiireiden vuoksi.– Vähän on sellainen kutina, että meneekö perussuomalaiset kuitenkin voittoon, Niko Välikangas pohdiskeli.Vaimo Jenni Välikankaalla oli niin puolue kuin ehdokaskin selvillä hyvissä ajoin. Vaalien lopputulosta hän ei osannut ennakoida.– Vaalilähetystä varmaan katsotaan kotona tyttären kanssa, hän pohti.
Tytär Linnea oli matkassa myös äänestyspaikalla.– Minä katson aamulla sitten, miten vaaleissa kävi. Ensimmäistä kertaa vuosikausiin minulle selvisi jo todella varhaisessa vaiheessa, ketä äänestän, sanoi puolestaan Leena Aho.Vaalihuoneistot ovat avoinna paikkakuntalaisille kello 20 saakka. Särkisalolaiset äänestävät Särkisalokodissa ja kiskolaiset Kiskohallissa. Oma äänestyspaikka löytyy jokaiselle äänioikeutetulle toimitetusta äänioikeusilmoituksesta.

Niko ja Jenni Välikangas olivat ottaneet äänestysreissulle mukaan
myös tyttärensä Linnean.

Jaa artikkeli: