Skip to main content

Salon koulut hiljenevät ensi viikolla talviloman vuoksi.
Olettaa sopii, että ainakaan eteläisessä Salossa ei muuten hiljene: loma tuonee ruukkikyliin ja saaristoon suuret määrät vapaa-ajanviettäjiä, etenkin, kun säät näyttäisivät jatkuvan vielä varsin talvisina.

Matkailuyrittäjät ja matkailijat itse osaavat varmasti toimia niin, että koronapandemia ei saisi ainakaan uutta vauhtia talviloman takia. Hygieniaohjeet, yleinen varovaisuus ja huolellisuus ovat kurssissaan edelleen. Lomasta ja vapaa-ajasta nauttiminen onnistuvat ihan varmasti, vaikka oikeat toimintatavat pidettäisiinkin mielessä; ehkä niistä on jo tullut monelle kuin toinen luonto.

Alkamassa on talviloman jälkeen uusi kevät ja sitä seuraava kesäsesonki. Nähtäväksi jää, suitsitaanko esimerkiksi ravintoloiden toimintaa vielä kevään aikana uusin rajoituksin. Elinkeinonharjoittajien kannalta tätä ei voi toivoa. Hyvin elleivät jopa liian tiukalla ovat myös kulttuuri- ja tapahtuma-alan toimijat niin paikallisesti kuin laajemminkin.

Viime vuoden matkailulukuja käytiin läpi Yrityssalon tilaisuudessa tiistaina. Vuosi oli hyvin kaksijakoinen; vilkas alkuvuosi katkesi kuin veitsellä leikattuna maaliskuussa ja kesällä kävijöitä riitti ennätystahtiin kunnes syksyn päätteeksi rajoitukset jälleen alkoivat painaa. Kotimaanmatkailusta löydettiin uusia puolia ja hyvä niin.
Ja uusia puolia tulee jatkuvasti lisää: tarjonta paikallisestikin kasvaa ja kehittyy.

Tiistain tilaisuudessa tuli puheeksi myös se, että omalle tutulle ympäristölleen kuin sokeutuu. Nettisivujen, portaalien ja sosiaalisen median täkyjen varassa matkaa esimerkiksi Mathildedaliin suunnitteleva näkee alueen ehkä kovinkin toisin kuin ikänsä seudulla asunut.

Ehkä siinä olisi uusi kulma paikallisillekin löytää lomatekemistä oman pitäjän alueelta; verkkopalveluja ja niiden takaa löytyviä todellisia palveluja ei toki ole suunnattu vain kauempaa tuleville vaan myös oman seudun ihmisille. Palvelutarjonnan runsaus ja laatu voivat yllättää.

Jaa artikkeli: