Skip to main content

Uusin kutein sorville

Tervepä terve. Toimituksen koillisluokan viikkoreppu pakataan tässä taas.
***
Koulunalkuhan on lähipäivien teema, ja kauppaketjujen mainoksissa on tietysti ollut teemana ”back to school”, siis takaisin kouluun eli palstakaupalla tarjouksia uusista kouluvaatteista, repuista ja muista.
Usein samaan syssyyn tulee vanhemmille suunnattujen otsikoiden aiheeksi paluu ihanaan arkeen, joka usein tarkoittaa ihan kivoja ruokavinkkejä.
Vaan ehkä on niin, että uusi takki ja uusi reppu lievittävät loman loppumisen aiheuttamaa harmia, joten se siitä.

Entä sitten me jo kouluiän ohittaneet. Tuntuu melkein ihmeeltä ettei joku jo ole keksinyt tarjota aikuisikäisille ”back to work” tuotteita, esimerkiksi uutta entistä hauskempaa kahvimukia taukohuoneeseen tai uutta entistä viileämpää tietokonelaukkua jota toverit voivat pihalla ihailla.

Tarkoitan, että kun työmotivaatio muuten löytyy yleensä viikkoa ennen seuraavan kesäloman alkua, niin olisiko uusi roina se, joka pelastaa tilanteen vanhemmallakin iällä.
***
Toissailtana käytiin seiväskisan aikana sohvalla pohdintaa siitä, että miten tuommoisenkin lajin on joku keksinyt. Veikkaus kylmiltään oli, että alkujaan seipäin on hypitty vallihautojen yli.

No, wikipedia kertoi, että samaa tekniikkaa on käytetty ainakin purojen ja ojien ylittämiseen.

Korkeuksia piti alkaa miettiä; viiden metrin loikka tarkoittaa sitä, että kadulta pääsee seipäällä toisen kerroksen parvekkeelle.
Varmasti tällä olisi epärehellisetkin soveltajansa, mutta näinkö seipäästä olisi myös vara-avaimeksi. Loikalla parvekkeelle ja tuuletusikkunasta sisään. Edellyttäen ettei huoneisto ole kattosellainen.

Omanlaistaan näyttävyyttä seipään käyttö toisi myös niille ammattikunnille, joiden pitää päästä rivakasti savupiipulle. Nuohoojat, joulupukit ja keitä näitä on.

Turva-asiat tietty on pidettävä korkealla mielessä. Tosin moni selviää ihmeesti vammoitta, vaikka seipäässä koheltaa.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: