Skip to main content

Uusi omistaja siistii puronvarren Teijolla

Teijolla puronvarsi rauhoitetaan veneiltä. Vastarannalle perustetaan purjeveneiden nostopaikka.

Teijolla kylän rannan ilme muuttuu edelleen.
Järvestä kyläsaunan ohi mereen laskevan puron ranta-alueet on ostanut talvitelakointia harjoittava Oy Tykömarin Ab, jolla on suunnitelmia molemmille rannoille.

Telakan puoleiselle alueelle yritys valmistelee purjeveneiden nostopaikkaa.
Venemakasiinin puoleisella puron rannalla on perinteisesti pidetty pieniä veneitä ja rannalla on myös säilössä kalastustarvikkeita kuten verkonmerkkejä. Panelius kertoo, että tälle rannalle lähelle vesirajaa rakennetaan aita, jolloin rantautuminen purossa loppuu.
–Luonnonsuojelualueeksi kaavoitettu alue rauhoitetaan siihen käyttöön ja rantautuminen ja veneiden säilytys siinä loppuu, Panelius toteaa.

Taustalla on hänen mukaansa halu siistiä maisemaa. Lähellä uutta laituria on pitkälti slagikivistä koostuva ranta-alue, jota jatkossa voi käyttää veneiden nostamiseen ja laskemiseen. Paikalle tuodaan ensi viikolla runsaat 20 kuutiota kiviainesta, joilla ranta siloitetaan.
–Slagikivi on tosi terävää. Ajatus on laskea uutta kiveä mereen niin pitkälle, että veneennosto onnistuu alavedenkin aikaan.

Purjeveneiden nostopaikka on Paneliuksen mukaan käytössä ensi syksynä, aidan rakentaminen aloitetaan näillä näkymin kevättalvella.

Jaa artikkeli: