Skip to main content

Uusi kirkonkylän koulu noussee vanhan lukion paikalle

Entisen lukiorakennuksen siipiosissa on edelleen toimintaa; eilen valot paloivat muun muassa tekstiilityö- ja kotitalousluokissa.Perniön kirkonkylän koulun uudisrakennushanke etenee.
Salon opetuslautakunta päätti tiistaina esittää toimialansa talousarviota kaupunginhallituksen ja edelleen -valtuuston hyväksyttäväksi.

Osana talousarvioesitystä on investointiohjelma, jossa koulun rakentamiseen on merkitty yhteensä 8,75 miljoonaa euroa. Ensi vuodelle on merkitty miljoona euroa ja seuraavalle 4,25 miljoonaa. Loput kolme ja puoli miljoonaa on investointiohjelmassa kirjattu vuodelle 2021.

Investointiohjelman perusteluissa todetaan, että uudisrakennus on vaihtoehtona ilmiselvä; nykyisen koulurakennuksen vanhan osan kunnostaminen ei ole kannattavaa. Osa koulun luokista työskentelee väistötiloissa. a
–Uutta rakennusta on alustavasti kaavailtu vanhan lukiorakennuksen paikalle, toteaa lasten ja nuorten palveluiden päällikkö Pia Setälä.

Lukiorakennuksen siivissä toimivat edelleen käsityöluokat ja niissä on myös kansalaisopiston toimintaa.
Setälä ei halunnut lautakunnan kokouksen jälkeen kommentoida näiden toimintojen tulevaisuutta tai sitä, mikä on nykyisen kirkonkylän koulun kohtalo. Hän totesi, että oppimisympäristötyöryhmän tiistaina julkistettava esitys vastaa moneen kysymykseen.

Jaa artikkeli: