Skip to main content

Uurnille lähdettiin räntäsateesta huolimatta


Tanja Karhu laittoi Maija Aition äänestyslipun kuoreen keskiviikkoaamuna Perniön kirkonkylän koululla. Takana Leila Mäntylä leimaa Raimo Karin äänestyslippua.

Vajaa kolmekymmentä äänestäjää kävi antamassa Perniössä eduskuntavaalien ennakkoäänensä keskiviikkona ensimmäisen puolituntisen aikana. Äänestyspaikka oli täysin uusi, vasta syksyllä käyttöön otettu Kirkonkylän koulu.
– Vähän mietittiin sitä, mahtavatko ihmiset löytää tänne. Viime kerralla, kun ennakkoäänestys oli kirjastossa, niin näimme ihmisten kävelevän ohi kohti sitä ovea, missä Perkkari on tällä hetkellä. Sitä edelliset vaalit kun oli pidetty poikkeuksellisesti niissä tiloissa, muisteli vaaltoimitsija Tanja Karhu.
– Tämä räntäsateinen sääkin saattaa vaikuttaa, lisäsi Pirjo Niittonen.

Lopulta äänestys alkoi suunnilleen samaan tahtiin kuin edellisissäkin vaaleissa. Uurnille suuntasivat ensimmäisinä etenkin eläkeikäiset miehet.
Ensimmäinen äänestäjä saapui kuitenkin paikalle ikään kuin vahingossa.
– Vein tätä koulua käyvälle tyttärelleni takin ja ajattelin, että samallahan sitä voisi äänestää, tuumi koulun aulaan jo kymmenisen minuuttia etuajassa saapunut Mikko Tuominen.
Toisena äänesti Maija Aitio, joka tunnusti vaihtaneensa nyt puoluetta edellisistä vaaleista.
– Nuoret, koulutus, vanhukset ja turvallisuus ovat minulle tärkeitä teemoja, hän kertoi.

Ennakkoäänestys Kirkonkylän koululla jatkuu ensi viikon tiistaihin saakka. Äänestää voi arkisin kello 10–17, lauantaina kello 10–16 ja sunnuntaina kello 12–16. Lisää vaalitunnelmia 23.3. painetussa ja digilehdessä. 

Jaa artikkeli: