Skip to main content

Ulkoluodontien huono kunto pelottaa asukkaita

Tuula Allén ja Teijo Lehtola katselevat yhdessä Ulkoluodontien kuoppaista pintaa.

Särkisalossa sijaitsevan Ulkoluodontien huono kunto on saanut alueen asukkaat välttelemään tiellä ajamista.

Ulkoluodon sillan jälkeen alkava tieosuus muuttuu erityisen huonokuntoiseksi Pallintien kohdalta. Paikalliset asukkaat Tuula Allén, Pirjo Tegelsten ja Petussa yksityistien isännöitsijänä toimiva Teijo Lehtola kertovat, että Ulkoluodontien huono kunto on yksiselitteisesti turvallisuusriski.

Tielle on muodostunut paljon niin sanottua nimismiehen kiharaa, eli aaltoilevaa kuoppien sarjaa. Epätasainen alue kattaa koko tien leveyden, eli pahoja paikkoja ei pysty kiertämään millään.

–Minun autostani menee muoviosia rikki huonokuntoisella tieosuudella, siksi välttelen kokonaan tien ajamista aina, kun se on mahdollista. Olen vähentänyt Perniön suunnalla asioimista paljon, koska en uskalla lähteä ajamaan Ulkoluodontielle, Tegelsten kertoo.

Myös Allén kertoo, että huonokuntoinen tie on rikkonut ihmisten autoja.
–Uudesta hybridiautosta on mennyt sähköt rikki tien kuoppaisuuden vuoksi.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen liikenneturvallisuusinsinööri Jaakko Klang kertoo, että Ulkoluodontiellä on todella vähän liikennettä, siksi soratie on oikea ratkaisu kyseiselle tieosuudelle, eikä suunnitteilla ole muuttaa tietä asfalttitieksi.

–Tien liikennemäärät lasketaan aina koko vuoden keskiarvosta. Ulkoluodontien tyylisen paikat, jossa on liikennettä paljon enemmän kesäisin, kuluvat myös silloin normaalia enemmän. Kun tiellä liikkujia lasketaan kuitenkin koko vuoden osalta, keskiarvon mukaan tie on hiljainen.

Lahti neuvoo, että tien huonosta kunnosta kannattaa aina ilmoittaa tienkäyttäjien linjalle, sitä kautta tieto menee suoraan urakoitsijalle.

Ulkoluodontien kohdalla voidaan kuitenkin tulevaisuudessa pohtia, pitäisikö esimerkiksi keväällä tapahtuvaa suolausta lisätä, tai seuraavan sorastuksen yhteydessä miettiä, olisiko joku toisenlainen sora kyseiselle tielle nykyistä parempi valinta.

Lue lisää päivän lehdestä!

Jaa artikkeli: