Skip to main content

Ukrainalaislasten koulutaival Perniössä alkoi

Tiistaina oltiin perusasioiden äärellä: Leevi Järvinen kirjoitti taululle numeroita ja aika moni oppilaista osasi ne jo suomeksi. Diana Skorniakova toimii luokassa kielenkääntäjänä ja samalla pitää yhteyttä vanhempien suuntaan.

Perniössä on aloittanut ukrainalaisten koululaisten valmistavan opetuksen ryhmä.
Yhteiskoulun tiloihin perustetussa ryhmässä oli tiistaina kymmenen oppilasta ja opettajaksi pestattu Leevi Järvinen kertoi, että kahta-kolmea oppilasta lisää odotetaan tällä viikolla.
Ryhmässä aloitetaan alkeista: tiistaina tapailtiin numeroita suomeksi, samoin suuntia ja iltapäivällä vihannesten ja hedelmien nimiä.
–Lähdetään liikkeelle siitä, että pitää osata sanoa, jos on esimerkiksi jollekin allerginen, Järvinen tähdentää.

Hän puhuu luokassa englantia, sen kääntää ukrainaksi Diana Skorniakova, joka ehti tulla Suomeen töihin jo aiemmin keväällä.

Luokassa oli tiistaina 7-15 -vuotiaita oppilaita, kaikki tyttöjä.
Opeteltavaa on paitsi varsinaisesti opeteltavissa asioissa, myös suomalaisessa kouluarjessa: tiistaina ruokala jo löytyi, siinä sitä vastoin on vielä opeteltavaa, että ruokaa on tarjolla joka päivä.

Yhteiskoulun rehtori Arttu Karhulahti toteaa, että päätös valmistavan opetuksen ryhmän perustamisesta Perniöön oli looginen.
–Armfeltin koulussa ryhmä oli jo, ja sinne alkoi ilmoittautua jatkuvasti enemmän Perniöön tulleita oppilaita. Yhteisissä keskusteluissa tehtiin johtopäätös, että täälläkin olisi oltava palvelu tarjolla.

Karhulahti toteaa, että itse opetuksessa paneudutaan kesälomaan asti kestävällä intensiivijaksolla kielen perusteisiin. Sen ohella on panostettava oppilashuoltoon.
–Näkisin, että koko se voisi olla koko ryhmää koskevaa tekemistä. Meidän tehtävämme on nyt myös luoda lapsiin tulevaisuudenuskoa, Karhulahti sanoo.

Jaa artikkeli: