Skip to main content

Ukrainalaiset ravintola-alan opiskelijat pääsivät heti kiinni työelämään

Ukrainalainen Inna Liashok puhuu työpaikallaan pelkästään suomea. Myös Innan tytär on oppinut puhumaan suomea päiväkodissa.

Salon seudun ammattiopistossa aloitti viime syksynä ukrainalaisten opiskelijoiden ryhmä. Joillain opiskelijoista oli alan kokemusta jo taustalla, mutta kaikki halusivat kouluttautua ravintola-alan monipuolisiin työtehtäviin Suomessa.

Ryhmän opettajana toimiva Veronika Eriksson kertoo, että ryhmässä aloitti vuosi sitten 20 opiskelijaa. Hakijoita olisi ollut enemmänkin.
Kun opintoja oli takana vuosi, opiskelijat lähtivät hakemaan alan kesätöitä hyvällä menestyksellä.

–Viisitoista opiskelijaa sai heti alan töitä, ja loput viisi ovat hekin työharjoittelussa. Voisi siis sanoa, että ryhmän opiskelijat ovat työllistyneet loistavalla prosentilla. Kaikkien kielitaito on myös sen verran hyvä, että he pärjäävät suomen kielellä jo ainakin avustavissa keittiöalan työtehtävissä, Eriksson kertoo.

Yksi ryhmän opiskelijoista, ukrainalainen Inna Liashok päätyi kesäksi töihin Erikssonin kesäkahvila Opaliinaan Perniöön.

–Halusin palkata Innan tänne, koska hän on todella hyvä työssään. Hän on myös pienen tytön yksinhuoltaja, joten halusin tarjota hänelle hyvän työpaikan sopivilla työajoilla.

 

Tämän viikon lehdessä lisää Innan kuulumisia!

Jaa artikkeli: