Skip to main content

Tyytyväinen hiihtäjä on laduntekijälle paras kiitos

Erno Kaitala oli tiistaina ladunhuoltohommissa Hamarijärven jäällä.

Jos Hamarijärven jäältä Kirjakkalassa kuuluu kirpeänä pakkaspäivänä moottorikelkan mouruamista, kuski ei tosiaankaan ajele vain omaksi ilokseen vaan päinvastoin muiden hyödyksi.

Lopputuloksen näkee jo järveä rajaavan vanhan padon päällä seistessään. Järven rantoja seurailee jäälle ajettu noin kuuden kilometrin latu ja lisää sivakoitavaa löytyy metsästä ja Onnelannummelle vievältä tieuralta.

Kuluva talvi on ollut hyvässä mielessä vanhanaikainen: sää on ollut kylmä ja maassa on ollut myös lunta. Hiihtämään mielivät kiittävät: suksille pääsee muuallakin kuin kaupungin puolesta ylläpidetyillä laduilla.
Yhdet löytyvät siis Kirjakkalasta ja niiden takana on urheiluseura Kirjakkalan alku – ja vielä tarkemmin sanoen Erno Kaitala moottorikelkkoineen.

Tälle talvea takana on jo useampi kierros latukonetta hinaten. Mikä ihme saa miehen lähtemään lämpimästä kodistaan järvelle, kun elohopea painuu pitkälle alle nollan?
–Kai se se on, että siinä tulee tehtyä hyvää, Kaitala tuumii tyynesti.

Hänellä on takana jo parikymmentä vuotta latumestarina, tosin matkalle mahtuu lumettomiakin vuosia. Sitä ennen Kirjakkalan varsinainen herra latu oli Kalervo Karjunen, jonka näpeissä homma oli pitkään.

Talkoista on siis kyse: seura korvaa kelkan bensat ja paras palkinto tulee siitä, mitä näkee. Kaitala toteaa, että laduille on ollut menijöitä, joten niitä todella on kaivattu.

Kaupungin ylläpitämien latujen lisäksi lenkki on ajettu viime viikolla muun muassa Teijon golfkentälle ja suunnitteilla on myös kierros Matildanjärvelle.
Yksi kierros kulkee meren jäällä Särkisalon kirkolta Krailaan. Tämän takana on Perniön Alikulman nuorisoseura ja koko kiepille tulee mittaa noin 16 km. Reitille pääsee seurakunnan leirikeskuksen rannasta tai Särkisalon kylänrannasta.
Kiskon Kiskojat on myös ollut liikenteessä. Latua on ajettu muun muassa Toijan koulun kentälle ja pellolle sen vieressä. Tieksmäelläkin on latu, parkkipaikka löytyy Tieksmäentie 234:n kohdalta.
Ajankohtaiset tiedot latujen kunnosta löytyvät mainittujen tahojen Facebook-sivuilta. Kaupungin latujen kuntotiedot löytyvät osoitteesta salo.fi

Ilmianna vielä tässä mainitsematon latu toimitukselle: 044 735 2302

Jaa artikkeli: