Skip to main content

“Työn päälle tuli varjo”

Saurun koulun rehtori Anssi Örling yllättyi työryhmän esityksestä.  Koulutyö jatkui eilen tavalliseen tapaan; pakopisteen käyttöä piirtämisessä opettelevat etualalla Joni ja takapöydässä vasemmalta Elina, Sirena, Sara ja takana oikealla istuu Sofia.Saurun koulussa kouluarki jatkui eilen kuten muinakin aamuina; oppitunti seurasi toistaan ja välillä pisteltiin lihapullia ja käytiin välitunnilla.
–Mutta kyllä tämä esitys tietyn varjon tähän päälle luo ja syö motivaatiota kehittämiseen, puntaroi rehtori Anssi Örling.

Salon oppimisympäristötyöryhmä on esittänyt että Saurun koulu voisi siirtyä kirkonkylään suunniteltuun uudisrakennukseen.

Saurun opettajainhuoneessa oltiin eilen hämmästyneitä, ei niinkään esityksestä vaan aikataulusta.
–Se oli yllätys, että olemme tässä vaiheessa mukana tarkastelussa, Örling toteaa.

Rehtorilla on vuoteen 2024 asti ulottuvat oppilasennusteet, joiden mukaan kirkonkylän koulun oppilasmäärä putoaa viidessä vuodessa noin sadalla. Örling pohtii, onko ajatuksena tehdä niin iso koulu, että sen suojiin sopivat tulevaisuudessa myös nykyisten Teijon ja Särkisalon koulun oppilaat.
Hän toteaa, että uuden opetussuunnitelman lähtökohta ei ole kolmiopettajaisten koulujen karsiminen.
–Se on kuitenkin hyvin yleinen koulukoko Salossakin.

Saurun koulussa on parhaillaan 54 oppilasta. Kiinteistö on opettajien mukaan hyvässä kunnossa; sitä on ylläpidetty eikä sisäilmaongelmia tai niihin viittaavia oireita ole havaittu. Örling toteaa, että tilat ovat myös joustavat: käytössä on erikokoisia tiloja ja talossa on väljyyttä.
–Lisäksi on käytössä piha ja metsä, muistuttaa opettaja Tuire Suvanto.

Jaa artikkeli: