Skip to main content

Tervepä terve.
Toimituksen lounaissiimeksen viikkosamoilu tallustellaan tässä seuraavaksi.
***
Vihapuhe netissä on kestoaihe.  Vähimmällä vaivalla täyslaidallisten makuun pääsee kai, kun hankkiutuu maahanmuuttoa käsitteleville keskustelupalstoille.

Alkupaloiksi voi selailla vaikka myytäviä autoja kotimaisilta kaiken kansan myyntisivustoilta, niin pääsee tunnelmaan.   Viime viikon aikana on internetin ihmemaassa päivitelty erästäkin ilmoitusta, jossa myytävällä tavaralla on noin nelinkertainen hintapyynti muihin vastaaviin nähden.

Normaalisti tällaista ilmoitusta kuuluisi korkeintaan naurahtaa huvittuneena. Tämän jälkeen käännettäisiin sivua ja jatkettaisiin elämää. Mutta suomalainen ei jatka eloaan huvittuneena, vaan kirjoittaa myyjän, tuntemattoman ihmisen, ilmoitukseen kommentiksi rivikaupalla solvauksia  myytävästä tavarasta, hinnasta ja myyjän henkisestä tilasta.

Kieltämättä tästä tulee jännää, jos sama käytös leviää tosielämään.   Samalla logiikalla joku voisi mennä valintamyymälään ja haukkua kauppiaan perinpohjaisesti metwurstin hinnasta, vaikka ei olisi ollut aikeissa loppuikänään ostaa metwurstiviipalettakaan.  

Jonkinlaisesta kansallisesta katkeruudesta tai oikeassa olemisen tarpeesta kai on kyse.  
Tylsyyden sietämiseen on lapsia jo opetettu opettamaan, vaikka se on tietysti järjetön ajatus. Tylsyys eli tekemisen pula on ajatuksena ainakin meillä päin mahdoton. Aina on jotain vähemmän tai enemmän ikävää väkerrettävää kyllä.

Ehkä asia on jätettävä opettajien harteille, he kun perinteisesti ovat opettaneet lapsia viittaamaan.  Tässä tapauksessa pitäisi opettaa tarkkaan sanoen viittaamaan kintaalla.

***
Viime viikon loppupuolesta pari päivää kului syyslomalla.  
Siinä ei havaintojen perusteella ole perää, että vesiliikenne olisi alkuunkaan tältä vuodelta loppunut, vaikka totta tietysti on, että jossain vaiheessa veneet nostetaan maalle ja suojaan.  Paatin suojaksi kyhättävä rakennelmahan tunnetaan tutulla nimellä aluskate.

Vielä tosin ei ole siitä pelkoa.  Pyhäinpäivänä liikenne Taalintehtaan väylällä oli suorastaan häkellyttävän vilkasta.  Asialla tietysti ovat hiukan muut tahot kuin pikee-paita päällä vierassatamassa heinäkuun sesongilla keimailevat suviveneilijät.

Pisimmälle syksyyn pysynee vauhdissa metsiemme sarvipäiden huvialus. Tämä hirvijahti.

***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: