Skip to main content

Tuore ylioppilas ei vielä tiedä itsekään, missä on ensi syksynä

Tienristeys sopii kuvan taustalle;  omalla laillaan tienhaarassa ovat ylioppilaatkin, kuten Jasmin Jurmu.Poikkeava kevät tai ei, tiistaina oli noin 25 000 suomalaisnuorella syytä juhlaan. Ylioppilaskirjoitusten tulokset julkistettiin aamupäivällä ja ilon otti irti kuka mitenkin. 

Perniöläisen Jasmin Jurmun tapa viettää tiistaipäivää oli suorastaan sympaattinen; hän lähti Teijon kansallispuistoon, kiersi Matildanjärven ja pysähtyi välillä makkaranpaistoon ja olemaan tyytyväinen.
–Luontoon lähden aina muutenkin, jos on huono päivä tai toisaalta iloa. Kuljen ja fiilistelen. Mahtavaa, kun on kansallispuisto ihan lähellä.

Koronakevät pisti ja pistää uusiksi lukiolaistenkin kuvioita: ylioppilaskirjoitukset paahdettiin läpi kiristetyssä aikataulussa, varsinaisia lakkiaisia ei ole – mutta iloa se ei vähennä.
–Hienolta tuntuu. Kuitenkin olen tehnyt kolme vuotta töitä ja nyt saanut lakin sitten ja se on taas avain seuraavaan kouluun.

Perinteisesti tässä kohdassa kevättä on tavattu kysyä, mitä nyt sitten. Jasmin Jurmu on hakenut Tampereen teknilliseen yliopistoon ja diplomi-insinöörin koulutukseen, mutta opiskelupaikka varmistuu vasta myöhemmin.
–En tiedä itsekään, missä olen ensi syksynä, hän heläyttää.
–Nyt lähdetään vähän kuin seikkailulle. Onneksi on kesätöitä elokuuhun asti, ettei tarvitse vain olla ja miettiä tulevaa, hän puntaroi.

Lisää 14.5. lehdessä!

Jaa artikkeli: