Skip to main content

Tuohitun vuorolle vuosi jatkoaikaa

Perniön kunnan viime syksynä aloittamat liikennöintivuorot Perniön kirkonkylästä Ylikulman ja Tuohitun kautta takaisin kirkonkylään saavat jatkoaikaa ensi vuoden toukokuun loppuun.
Kaupunginhallitus päätti maanantaina solmia jatkosopimuksen vuoroa aiemminkin hoitaneen Linjaliikenne Nyströmin kanssa.
Vain koulupäivinä ajettaviin vuoroihin sisältyy reitin ajaminen niin aamulla kuin myös iltapäivällä. Aamuvuoro saapuu lenkin jälkeen Perniöön kello 7.45. Päinvastaiseen suuntaan lähdetään ajamaan kello 15.05.
Kaupunginhallitus päätti myös hankkia suorahankintana kolme vuoroa. Liikennepalvelupäällikkö Roope Virta valtuutettiin tekemään tarjouspyynnöt ja neuvottelemaan vuorojen hankinnasta niin ikään ensi vuoden toukokuun loppuun saakka.
Tarjousten taustalla on lääninhallituksen tuen loppuminen kaupungin sisäisiltä reiteiltä, sillä kaupunki osallistuu vain kuntien välisen liikenteen tukemiseen.
Kaupungin hakemien vuorojen joukossa on Matildan ja Salon välinen lauantaisin ajettava vuoro, Kiskon ja Salon välinen koulujen loma-aikoina ajettava vuoro sekä Toijasta Aijalan ja Perniön kautta Meriniittyyn johtava lukuvuoden aikana ajettava vuoro.
– Nämä vuorot olisivat lakkaamassa ilman kaupungin toimia, toteaa Roope Virta.
Hänen mukaansa koko kaupungin linjaliikenteen pitäminen nykyisellä tasolla maksaa kaupungille jatkossa noin 200.000 euroa ylimääräistä.

Jaa artikkeli: