Skip to main content

Tuohittu taistelee maaseudun alasajoa vastaan

Tuohitussa ei suostuta mukisematta nielemään maaseudun palvelujen alasajoa. Vastaiskuksi keskustakeskeisyyttä vastaan Tuohikotoon pystytetään kahdeksi viikoksi kuuden taiteilijan yhteinen taidenäyttely. Avajaisia vietetään tulevana sunnuntaina kello 14–16. Maija Leirola, Seppo Saarikoski, Kerttu Neuvonen, Heidi Lundberg, Merja Mäki, Helmi Salomaa ja Merja Kalenius tuovat taidetta Tuohikotoon.
Näyttelyyn voi sunnuntain jälkeen käydä tutustumassa kahden viikon ajan joka päivä kello 12–18. Näyttelyn loppu huipentuu kahteen kirpputoripäivään 24.–25. heinäkuuta. Tuolloin kuka tahansa voi tulla myymään omia tavaroitaan Tuohokodon pihalle.
– Emme peri mitään paikkamaksua, tervetuloa vaan kaikki, toivottelee Helmi Salomaa.
Salomaa on kerännyt taiteilijat yhteen, mutta tempauksen takana on Tuohitun kyläyhdistys.

Seitsemän voimalla

Edellisestä Tuohikodon taidenäyttelystä ehti vierähtääkin jo kymmenen vuotta. Silloin Salomaa, Maija Leirola ja Sikke Kivirinta pitivät yhteisnäyttelyn, joka osoittautui menestyksekkääksi. Salomaa ja Leirola ovat nytkin mukana, mutta joukko on kasvanut kuuteen. Kerttu Neuvonen, Merja Kalenius, Merja Mäki ja Heidi Lundberg täydentävät joukon.
Lemmikkieläinliike Pinserin vuoden alussa perustanut Lundberg  piirtää ja maalaa mielellään eläimiä. Hiilellä on syntynyt mm. piirros hänen mummonsa Helmi Salomaan löytämästä kissanpennusta.
Eläin löytyy myös Maija Leirolan maalauksesta.
– Tämä Pelle-koira ei ollut luonteeltaan metsästyskoiran tyyppinen, vaikka olikin suomenajokoira.  
Merja Kaleniuksen ominta alaa on luonnon valokuvaaminen. Perttelissä asuva Merja Mäki taas on keskittynyt keramiikkaan. Harrastuksen hän aloitti jo vuonna 1973 Salon kansalaisopistossa ja on sittemmin myös vetänyt kansalaisopiston kursseja. Helmi Salomaan maalaukset vievät ajatukset avaruuteen.

Lue juttu kokonaisuudessaan uusimmasta Perniönseudun Lehdestä.

Jaa artikkeli: