Skip to main content

Tunteilut maakunnissa

Tervepä terve. Toimituksen koilliskokouksen viikkovalinnat tehdään tässä seuraavaksi.
***
Aika moni uutinen on sivunnut viime lauantain puoluekokouksia. Raporttien mukaan on tilaisuuksissa kyynelehditty lavalla ja katsomossa, joskin ymmärtääkseni eri sävyyn kuin kotikatsomoissa.

Jotain oudoksuttavaa tuossa sivullisen silmään on. Maakuntahallillinen jonkin sortin hurmoksessa olevia ihmisiä on ajatuksena metka, ellei raportti tule suviseuroilta.

Ehkä ristiriita on siinä, että asiat, joita puolueiden pitäisi hoitaa, ovat tärkeitä, mutta kuivannuivia: on Kikyä ja budjettiraamia ja hoitajamitoitusta ja kabotaasia ja muuta. Ja sitten kerran vuodessa kaivetaan jostain esiin kassillinen kielikuvia, joissa on aatos jaloa ja paatos poikaa.
En tiedä miksi, mutta tuntuu, että hiukan kliinisempi ote olisi sittenkin parempi. Atlantintakaisille presidenttiehdokkaillehan tätä lienee turha esittääkään.

Eipä tunteilu varmaan niitä kolmeasataaviittäkymmentäviittä muuta päivää haittaa, mutta jos joku kokousraporttien perusteella miettii, lähteäkö mukaan toimintaan vai eikö, niin lähtemättä voi jäädä.
***
Ei sillä, ettei rituaaleja riittäisi muuallakin. Viikonloppuna viihdytti myös kuningatar Elisabetin merkkipäiväparaati.
Knalli ja sateenvarjo-kuunnelmasarjan ystävälle mukana oli paljon tuttua, olkoonkin, että tällä kerralla virkamiehet eivät sählänneet rykmentin lipun tilalle vessanpytyn sisuskaluja, kuten eräässä jaksossa kävi.

Lähetyksessä kerrottiin, että rakenteilla oleva metrolinja aiotaan nimetä ”Elizabeth lineksi”.
Tässä ei ole mitään uutta, että nimi on jo olemassa ennen liikennöintiä. Suomessa länsimetron on uutisoitu viivästyvän, mutta Paasikiven linja meillä oli jo vuosikymmeniä sitten.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: