Skip to main content

Tunteet kuumina Strömman museosillan kalastuskiellosta

Keskiviikkona kuultiin Strömman museosillan kupeessa kiivasta väittelyä siitä, saako sillalla onkia silakkaa vai ei. 
Varsinais-Suomen TE-keskus määräsi paikalle kalastuskiellon viitisen vuotta sitten lähistön asukkaiden pyynnöstä. Määräaikainen kielto loppui vuoden 2009 lopussa. Nyt asukkaat ovat hakeneet jatkoa kiellolle.
Keskiviikkona Paavo Suominen Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta otti sillan kupeessa vastaan asianosaisten kommentteja päätöksen pohjaksi. Eniten paikalla oli lähiseudun kalastuksen harrastajia, jotka eivät voi ymmärtää museosillan kalastuskieltoa.
– Mehän olemme onkineet täällä vuosikaudet. Lapsillekin tämä on todella turvallinen paikka aloittaa kalastus kaiteen ansiosta. Kielto harmittaa kovasti, mainitsi Orvo Toivonen.
Martti Urosen mielestä kiellolla poljetaan jokamiehen oikeuksia. Sillalle pitäisi olla pääsy jokaisella.
– Tämä on myös liikuntarajoitteisille mainio paikka päästä kalaan.
Toisessa vaakakupissa painavat asukkaiden mielipiteet. Asukkaiden mielestä kalastajat ovat toistuvasti aiheuttaneet häiriötä heidän pihapiireilleen, jotka sijaitsevat varsin lähellä siltaa.
– Meidän pihaan on jopa leiriydytty telttojen kanssa, heitetty roskia ja soitettu musiikkia, sanoi Tiiti Mendelin.
Roskaamista valitti myös aivan parkkipaikan vieressä kiinteistön omistava Olli Grönberg.
ELY-keskuksen Paavo Suominen halusi saada varmempaa tietoa siitä, onko häiriötä aiheutettu vain silloin tällöin vai onko kyseessä pysyvä ongelma.
– Vaadin kieltoa hakeneilta vielä lisäselvitystä tästä. Toivoisin, että asukkaat eivät muistelisi ainakaan vuosikymmenten takaisia tai yksittäisiä tapahtumia vaan sitä, mikä tilanne ennen kalastuskiellon määräämistä on ollut, painotti Suominen.
– Mahdollista olisi kokeilla täällä vaikka ajallisia rajoituksia, ettei laitettaisikaan täyttä kieltoa.
ELY-keskukseen voi kuka tahansa lähettää ensi perjantaihin mennessä kirjallisia lausuntoja asiasta. Lausuntoja on pyydetty myös kalastusalueelta ja kunnilta.

Jaa artikkeli: