Skip to main content

Tulvahanke uhkaa kirkonkylän vanhoja puita

Kirkonkyläyhdistyksen Minna Nieminen ja Maija Poutanen sekä kaupunginhallituksen jäsen Johannes Alaranta tutkivat kaivuusuunnitelmia Perniön kunnantalon takana jokivarressa tiistaina.

Perniönjoelle kaavailtu tulvasuojeluhanke muuttaa suunnitelmien mukaan toteutuessaan kirkonkylän maisemaa rajusti.

Joenpientareita aiotaan avartaa kirkonkylän kohdalla enimmillään jopa 30 metrin leveydeltä ja tämä tarkoittaa sitä, että kylästä joudutaan kaatamaan myös runsaslukuisesti vanhoja puita.

–Valitettavasti niin siinä käy.  Sieltä, mistä joudutaan kaivamaan, joudutaan kaatamaan puut.  Tämä on ollut myös maanomistajien kanssa käydyissä neuvotteluissa yksi iso kysymys, myöntää vesitalousasiantuntija Pekka Parkkila Varsinais-Suomen Ely-keskuksesta.

Käytännössä esimerkiksi vanhan kunnantalon ympäriltä joen suunnasta lähtevät useimmat puut, joukossa muun muassa suuri tammi.

Perniössä Elyn ja kaupungin yhdessä ajaman hankkeen seuraukset huolestuttavat.

–Ajatus on hyvä, mutta toteutusta pitää vielä miettiä, sanoo kaupunginhallituksen jäsen Johannes Alaranta.
Perniön Kirkonkyläyhdistyksen Minna Nieminen ja Maija Poutanen toteavat, että toimia tarvitaan, mutta maisemaan kohdistuvat uhat vetävät vakavaksi.

–Tämähän on ihan keskeistä puistoaluetta, tiivistää Poutanen.

Kaksikko toteaa, että yhdistyksestä katsoen hankkeessa olisi aikalisän paikka.  He toivoisivat, että vaihtoehtoja selvitellään vielä: voisiko uomaa avartaa esimerkiksi alajuoksun alavilta paikoilta.

–Ymmärrän kyllä, että kaivetaan, mutta että 30 metriä.  Riittäisikö kymmenen, kysyy Alaranta.

Koko juttu Perkkarin digi- ja paperilehdessä 16.9.

Jaa artikkeli: