Skip to main content

Tuli tuhotöissä suuren perheen kodissa Perniössä

Kahdeksanhenkisen perheen asuntop tärveltyi tuliöpalossa, joka 29.2. riehui Perniön Ylikylän kartanon alueella. Palo sai alkunsa puulämmitteisen hellan viereen ripustetuista suojahousuista, jotka syttyivät tuleen perheen ollessa saunamatkalla.  Palovahingot nousevat Perniön palopäällikön esittämän arvion mukaan useisiin tuhansiin markkoihin.

Kello 18.50 hälytettiin Perniön vpk Ylikylän kartanoon, jossa noin 100  metrin pässä kartanon päärakennuksesta sijaitseva kahden perheen asuntola oli syttynyt tuleen. Ennen palokunnan saapumista olivat paikalla olleet ryhtyneet sammuttamaan paloa kartanosta tuoduilla vaahtosammuttimella.

Palo oli saanut alkunsa Naukkarisen perheen 17-vuotiaan pojan suojahousuista, jotka hän oli jättänyt kuivumaan hellan löäheuysyyteen lähtiessään saunaan. Liekit tekivät tuhojaan Naukkarisen perheen kolmessa huoneessa ja rakennuksen välikaton täytteissä. Perheen omistama irtaisimisto tuhoutui käytännöllisesti katsoen kokonaisuudessaan.

Naukkarisen perhe, jossa on isän ja äidin lisäksi kuusi lasta, heistä nuorin 3- ja vanhin 17-vuotias, majoitettiin yöksi kartanon suojiin. Palovahinkojen lopullinen arviointi suoritetaan alkaneella viikolla.

Kalevalajuhla ja oppilaspäivät Alkio-opistossa

Alkio-opiston perinteellisiä oppilaspäiviä vietettiin viime lauantaina ja sunnuntaina.
Opiston entisiä oppilaita saapui jo perjantai-iltana pidettyyn Kalevala-juhlaan, jonka ohjelmasta mainittakoon maisteri Aune Jääskisen pitämä juhlapuhe, jossa hän mainitsi, että meillä on taipumus harrastaa vanhoja tapoja. Kaikki, mikä on uutta , arastuttaa monesti meitä.  Jos ajattelemme nykyhetkeä, voimme kysyä; mikä on se perinne, jonka me jätämme tuleville sukupolville? Olemnmehan renkaita sukupolvien ketjussa, jonka pitäisi välittää perinteitä myös tuleville polville.
Muusta ohjelmasta mainittakoon oppilas Mairi Palolan pitämä tervehdyspuhe sekä opiston lausunto- ja laulukuorojen esitykset.

Varsinaiset oppilaspäivät alkoivat lauantaina kello 9 suoritetulla yhteisellä lipunnostotilaisuudella. Tämän jälkeen seurasi hiihtokilpailu sekä vauhditon pituushyppykilpa, johon otti osaa opiston sekä  entisiä että nykyisiä oppilaita.
Oppilaspäivien avauksen suoritti opiston oltermanni Anssi Jaatinen.

(lyhennelmä)

Haaste
Perniön ammattiautoilijat!

Tietoomme on tullut, että Te, Hrrat Ammattiautoilijat, katselette meitä Vanhoja Partoja vähän alta kulmain, koska suurin osa meistä omistaa auton.
Joten meillä ei ole syytä rasittaa Teitä nostamaan kytkintä kyyditäksemme meitä.
Katsomme sen vuoksi oikeudeksemme vaatia Teiltä hyvitystä ja haastaa teidät jääkiekko-otteluun, joka tulisi tapahtumaan Perniön kentällä, mikäli Teissä on miestä tulemaan vastustajaksemme. Olemme ajatelleet, että tämä tapahtuisi 12.3.64 klo 18.00.
Olemme kuulleet, että Te kammoksutte luistimia, koska heikot nilkkanne eivät kestäisi niiden päällä seisomista, kun työnne puolesta joudutte vallan istumaan. Sen vuoksi ehdotamme TEille, että ainakin puolet saisi olla vaikka huopatossut jaloissa, ja maalivahtinne saisi mailan asemesta käyttää vaikkapa lumilapiota.
Toivomme, että otatte haasteen vastaan, ja tulette ottamaan kunnon selkäsaunan mainittuna päivänä, jossa tapahtuu myös muuta hauskaa.

Vanhat Parrat

Jaa artikkeli: