Skip to main content

Tulevat timpurit oppivat talotehtaalla

–Tulee hyvä olo, kun työssä pääsee eteenpäin, tiivistää pertteliläinen Juho Holli Teijo-Talojen tehtaalla.    Juho Holli iskee vasaralla, Niko Flink pitää vastaan.

Juho ja Vitali Mazurik Salosta, Niko Flink Perttelistä ja Pyry Käkriäinen Kuusjoelta ovat toisen vuoden opiskelijoita Salon ammattioppilaitoksen talonrakentamisen koulutusohjelmasta.
Nelikko avasi talotehtaan ja ammattioppilaitoksen uudenlaisen yhteistyön. Neljän opiskelijan ryhmä rakentaa kuuden viikon jakson Perniössä ja seuraava jatkaa siitä mihin edellinen jäi.

Teijo-Talojen ja ammattioppilaitoksen yhteistyö kiinnostaa muitakin koulutusaloja.
–    Sisustusalan opiskelijat kävivät jo täällä, kertoo Mari Ojanen Teijo-Taloista.
Opiskelijat suunnittelevat taloon sisustuksia, joista tuleva ostaja voi valita. Rakennussuunnittelun opiskelijat puolestaan miettivät vaihtoehtoisia ulkonäköjä.

Rakennusalan koulutuspäällikkö Heimo Kukkonen on tyytyväinen alkaneeseen yhteistyöhön.
Työssä oppimisjaksoilla nuoria ei välttämättä työmailla oteta urakkatahtiseen työhön, vaan tehtävät ovat vähäpätöisempiä. Talotehtaalla koko työmaa on heidän ja se motivoi.
–Kun tehdään oikeaa työtä, ei aputöitä, ja tulee valmis tuote, sanoo Kukkonen.

Koulun tiloissa tehtävät harjoitustyöt yleensä puretaan saman tien. Tavoitteena on lisätä työssäoppimista, mutta esimerkiksi muuraustöitä ei riitä aidoissa olosuhteissa.
Hän ei tyrmää ajatusta, että tulevaisuudessa joukko kasvaisi sähkö- ja lvi-alan opiskelijoilla.

Jaa artikkeli: