Skip to main content

Tukes uusi perniöläistallin kiellon

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on antanut uuden toimintakiellon koskien perniöläistä ratsutallia.

Virasto on kieltänyt yksityistä elinkeinonharjoittajaa Katariina Kiviluomaa tarjoamasta ratsastuspalveluita kuten tunteja ja leirejä. Yrittäjä on tarjonnut palveluja Perniön maastoratsastuksen nimellä.

Kyseessä on tänä vuonna toinen kerta, kun Tukes puuttuu samaan toimintaan. Kesäkuussa virasto antoi kieltopäätöksen Perran Ratsutila Ky:lle, jonka toimnnassa se katsoi olevan puutteita. Yrittäjä siirsi heinäkuussa ratsastuspalvelunsa kommandiittiyhtiötä yksityisen elinkeinonharjoittajan toiminnaksi.

Tukes määrää paitsi toimintakiellon, myös poistamaan ratsastuspalvelut markkinoilta. Yrittäjän on esimerkiksi lopetettava palveluiden mainostaminen lehdissä, ilmoitustauluilla ja verkkosivuilla. Perusteena on se, että Tukesin mukaan yrityksen turvallisuusjärjestelyt eivät täytä kuluttajaturvallisuuslain vaatimuksia, vaan niissä on puitteita esimerkiksi hevosten käsittelyn ja varustamisen osalta. Jo leirin tai tunnin varanneita asiakkaita Tukes kehottaa olemaan yhteydessä suoraan yrittäjään mahdollisten maksujen palauttamiseksi.

Jaa artikkeli: