Skip to main content

Tukes pistää Perran tunnit ja leirit jäihin

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on asettanut perniöläiselle Perran ratsutila ky:lle toistaiseksi jatkuvan kiellon pitää ratsastustunteja ja -leirejä.   Tukesin selvitysten ja valvontakäyntien perusteella ratsutilan toimintatavat ja -tilat eivät mahdollista turvallista toimintaa.  Lisäksi Tukes katsoo, että asiakkaille annetut tiedot ja opastus eivät ole olleet riittäviä eikä palvelu täytä kuluttajaturvallisuuslain vaatimuksia.

Tukesin näkemyksen mukaan Perran ratsutilalla on erityisesti nuorille ratsastusleiriläisille korkea tapaturman riski.  Tilan toiminta saa jatkua, kun havaitut puutteet on korjattu ja Tukes arvioinut tehdyt toimenpiteet riittäviksi.

Yrittäjä Katariina Kiviluoma toteaa, että kyseessä on kiusanteko.   Tukesin ukaasia hän pitää perusteettomana.   Kiviluoma muistuttaa aloittaneensa ratsutallitoiminnan jo vuonna 1985, leirittäneensä ainakin satoja nuoria ja nykyisiä hevosiaan hän pitää hyvin rauhallisina.

Tukesin päätös ei koske samassa osoitteessa toimivan Perniön ponitallin toimintaa.  Perniön Ponitalli korostaa perjantai-iltana lähettämässään tiedotteessa, että tätä Satu Aittamäen vetämää yritystä ei epäillä puutteista. Perniön Ponitallin toiminta jatkuu normaalisti.

Tukes valvoi ratsastusleirejä tehostetusti vuosina 2017 ja 2019 ja jälkimmäisellä kerralla havaittiin, että aiemmin todettuja turvallisuuspuutteita on korjattu hyvin.

Juttua muokattu 6.6. Lisätty Perniön Ponitallia koskeva osuus. 

 

Jaa artikkeli: