Skip to main content

Tori on, vilinä puuttuu

Perniön torin tulevaisuudennäkymiä pohdittiin tiistaina pienellä porukalla ja ensi tiistaina järjestetään asian timoilta yleinen keskustelutilaisuus. Esiintymislavan, toriboksin, vierellä uhkia ja mahdollisuuksia miettivät Maija Poutanen (vas), Katihanna Heikkinen ja Leila Kuosa.

Perniön tori olisi periaatteessa valmiina kesään, mitä nyt esimerkiksi hiekat  on harjattava, kukka-astiat  uusittava ja toriboksi maalattava.

Perniön kirkonkyläyhdistyksen jäsenillä on tällaisen tekemisen suhteen selvät suunnitelmat, mutta samalla kalvaa huoli itse asiasta: millä toriin puhalletaan uutta henkeä ja elämää.
–Koronalla oli iso vaikutus. Ensin hävisivät asiakkaat, sitten kahvio sulki luukut ja sitten kävivät vähiin tuoremyyjät, kertaa kirkonkyläyhdistyksen Maija Poutanen.

Itse torialueen omistaa kaupunki, mutta yhdistys vastaa torin pyörittämisestä käytännössä.
Torilla on perjantaisin vakituiset myyjänsä, mutta lisää kaivataan, ja myös muita kuin elinkeinonharjoittajia.
–On puhuttu esimerkiksi, että kirpparipöydät voisivat olla paikallaan. Sitä kautta varmasti tulisi uusia ihmisiä, sanoo kirkonkyläyhdistyksen Katihanna Heikkinen.

Hän väläyttää ajatusta myyntiajan venyttämisestä; kaupanteko perjantaisin alkaa jo aamusta, mutta mökille tulijat ehtisivät torille vasta illansuussa.

Peltojen ja puutarhojen keskellä pohditutti sekin, millä paikalliset tuottajat innostuvat torille entistä enemmän.  Leila Kuosa toteaa, että jo torin pintapuolinen ehostus parantaisi houkuttelevuutta.

Katihanna Heikkinen on osaltaan haistellut kiinnostusta Reko-lähiruokarenkaan jakopäivän saamisesta Perniöön.
Kolmikko korostaa, että toripaikan varaamista ei ole syytä kainostella: tori ei ole tarkoitettu vain ammattikauppiaille.

Kirkonkyläyhdistys järjestää 19.4. kaikille avoimen tilaisuuden, jossa voi kertoa ideoitaan, ajatuksiaan ja toiveitaan torista ja myös ilmoittautua mukaan jotain tekemään.  Tilaisuus Perniön kunnantalossa alkaa klo 18.

Jaa artikkeli: