Skip to main content

Tonttu syntyy mummon pöytäliinoista ja pellavista

27.11.2022Uutiset

Kaikki vapaa-aika menee nykyään näiden kanssa näpertelyyn, tunnustaa Hellevi Laine.

 

– Tämä on sellaista aamuaskartelua. Mies nukkuu pitkään ja itse herään jo neljän-viiden maissa. Aina pitää olla jotain näperreltävää, tunnustaa Hellevi Laine.
“Näpertelyn” tuloksia oli myytävänä sunnuntaina Perniön joulunavauksessa kunnantalolla. Ilmeikkäissä tontuissa on käytetty paljon kierrätettyä, kuten mummon pöytäliinoja ja pellavia, mutta jotain pitää ostaa myös uutena.
– Kasvot, kuten myös vartalo, tehdään sukkahousuista. Ne pitää ostaa uutena, hajonneet eivät enää toimi. Lisäksi rautalanka pitää vartaloa kasassa, selvittää Laine.
Miten erilaiset ilmeet saadaan aikaan?
– Sopivasti kiristelyä sopivista kohdista, poskipunaa, hiuslakkaa ja sellaista.

Innostuksen tonttuihin Laine kertoo saaneensa kansalaisopiston kurssilta jo yli 20 vuotta sitten. Sen jälkeen hän innostui vielä kahvipaketeista tehtyihin kierrätyskasseihin, joita niitäkin oli sunnuntaina myytävänä.

Kunnantalon pihalla Elias Kulmala oli löytänyt mieluisan piparkakkutalon kotiin vietäväksi isoisänsä Hannu Kulmalan avustuksella.
– Eliaksella on isosiskoja kotona, ehkä hekin tykkäävät, arveli Hannu Kulmala.
Ihan varmaa ei vielä ollut, tuleeko talo syötyä ennen joulua vai ei.

Yrittäjyyskurssin oppilaiden Münchenin matka vaatii lisää rahoitusta, ja kassaa olivat kartuttamassa Leona Shabani, Nemi Natomploi ja Jolia Jokilehto. He olivat leiponeet pipareita ja joulutorttuja.

Kunnantalon uumenista löytyi myös joulupukki, joka kaikista kiireistään huolimatta ehti vaihtaa kuulumisia etenkin lasten kanssa. Mitä joulupukki itse toivoo joululta?

– Että kaikilla olisi iloinen mieli, vastasi pukki.

Joulupukki toivoi kammarissaan kaikille iloista joulumieltä.

 

 

Jaa artikkeli: