Skip to main content

Toivottavasti uudet kujeet

Vuotta on jäljellä tänään vähän.  Kun Perniönseudun Lehti tipahtaa varhaisjakelun piirissä olevien tilaajien laatikkoon, vuodesta on tähteellä päivä ja ilta.

Uudenvuoden juhlinta on usein perinteistä, tänä vuonna tavat näiltäkin osin taitavat mennä uusiksi monessa taloudessa.  Varsinaisia uudenvuodenkemuja ei juuri järjestetä ja kaikesta huolimatta lienee parempi niin.

Perinteisesti uutenavuotena on myös tehty ennustuksia ja lupauksia.  Tinanvalanta taitaa olla katoavaa kansanperinnettä ja mahtaako ihan joka lupaus uudesta, terveemmästä elämästä olla sittenkään pitänyt.

Sitä vastoin toiveita voi aina esittää.  Sisäsivuilla on jouluviikolla tehty gallup siitä, mitä alkavalta vuodelta toivotaan. Yllätys ei ole, että ykkösenä ovat terveys ja se, että koronasta vihdoin päästäisiin.   Nämä kaksi kulkevat toki käsi kädessä.   Paljon riippuu siitä, miten suositukset ja rajoitukset purevat, puhumattakaan rokotuksista.

Ennen joulua tiedettiin jo, että Tyks aloittaa rokotukset ehkä jo välipäivinä.  Etusijalla rokotusjärjestyksessä ovat hoitoalan työntekijät ja niin varmasti tulee ollakin. Pyhistä huolimatta kaupungeissa ja kunnissa tehdään töitä oman paikkakunnan rokotusten käytännön asioiden suhteen:  missä, miten, kenelle ja koska.  Sitä odotellessa jää jokaiselle edelleen vastuu toimia huolellisesti.

Vanha tokaisu kuuluu: ”uusi vuosi, uudet kujeet”.  Jos vanhoilla viitataan päättyvään vuoteen ja vähän kaikkea leimanneeseen pandemiaan, sopii toivoa että näin todella on.

Jaa artikkeli: