Skip to main content

Tiipilän palvelukeskus lähtökuopissa

Tiipilään suunnitellun vanhusten palvelukeskuksen rakennustyöt alkavat todennäköisesti lähiaikoina.   Markku Laukkasen ja Tapio Lahden takana aukeaa tontti, jolta kaksi rivitaloa on purettu pois. Uusi rakennus alueelle alkaa kohota vielä tämän talven aikana.
Kaksi vanhaa rivitaloa on purettu alueelta pois ja rakennuslupa-asiat ovat kunnossa.  Nimet puuttuvat vielä urakkasopimuksesta. Se saadaan allekirjoitettua, kun hankkeelle tulevan Ara-rahoituksen tarkka määrä varmistuu.
– Avustus on luvattu, nyt katsotaan mikä on tarkka avustusprosentti, toteaa hanketta vetävän Perniön vanhustentaloyhdistyksen puheenjohtaja Tapio Lahti.
Hänen tietojensa mukaan päätös on tulossa ehkä jo tällä viikolla.
Koko hankkeen kustannusarvio on 2,7 miljoonaa euroa.  Avustusta on tiedossa pienimmillään 810 000 euroa. Osasta rahoitusta yhdistys vastaa lainalla, jonka kaupunki takaa.  Kaupunki myös ostaa asuinpaikkoja talosta yhdistykseltä.
Uuteen rakennukseen tulee asuntoja kahteen siipeen kaikkiaan 21.  Kaksi huoneista on kahden hengen asuttavia, asukkaita  uuteen rakennukseen tulee näin enintään 24.  Siipirakennuksia yhdistävässä osassa ovat muun muassa jakelukeittiö, ruokasalit, saunatilat ja lepotilaa päiväkeskuksen käyttäjille.
Urakoitsija Markku Laukkanen aloittaisi rakennustyöt vaikka heti.   Laukkanen harmittelee tositoimiin pääsyn viivästymistä.  Jatkuvasti
– Kaiken aikaa meille tulee jo maksettavaa, hän muistuttaa.
Kuluja on tullut esimerkiksi kaatopaikkamaksuista, kun vanhojen rakennusten osia on viety loppusijoitukseen.
Laukkanen arvioi, että  talon pohjan teko viemäri- ja salaojavetoineen vie aikaa muutamia viikkoja.
– Pari kuukautta menee ennen kuin päästään runkoa tekemään.

Jaa artikkeli: