Skip to main content

Tiedossa tiukkoja talouspuheita

Salon kaupunginjohtaja Tero Nissinen on saanut viime viikkoina painaa mieleensä uusia nimiä ja naamoja ja paikannimiä. Viime syksynä virassa aloittanutta kaupunginjohtajaa on kuljetettu toissaviikolla pitkin Perniötä ja tällä viikolla Särkisalossa.

Perniöläisillä oli painavaa asiaa palveluista ja huolta niiden puolesta, särkisalolaiset ennen muuta esittelivät pitäjää, mutta murheitakin matkalle mahtui.

Kaupunginjohtaja totesi jo Perniössä diplomaattisesti, että nyt ollaan tiedonkeruumatkalla eikä niinkään anneta lupauksia tai tehdä linjauksia. Näin tietysti oikein onkin: muu voisi olla äkkiä suulla suuremmalla puhumista.

Yhtä kaikki ajatuksena on varmasti paikallaan jalkauttaa johtava viranhaltija eri puolille laajaa kaupunkia ja kertoa kohdakkain siitä, mitä kylille ja entisiin kuntakeskuksiin kuuluu. Sitä ei kuitenkaan ole syytä unohtaa, että yhtä lailla pitkä ajatusten, toiveiden, pelkojen ja huolien lista lienee annettu kaupunginjohtajalle joka vierailukohteesta. Vaikka vielä eletään kukkeinta kesää, on jossain vaiheessa edessä syksy ja ensi vuoden talousarvion teko. Koronatuet nostivat Salon talouden viime vuodelta plussalle, mutta ensi vuodeksi jaossa on edelleen niukkuutta. Tämä on hyvä muistaa jo nyt; osa toiveista ja huolista jää väistämättä vielä odottamaan aikaa parempaa.

Vaikka ylempänä muistutetaan siitä, että kaupungin taloudellinen tilanne on edelleen vaikeanlainen, on seassa perniöläisittäin myös isoja valopilkkuja. Uusi alakoulu nousee ja huomenna ovensa avaa yleisölle kauttaaltaan uusittu Perniön museo. Talousapua museohanke toki sai ulkopuoleltakin, mutta Salon museotoimelta, jossa ei henkilöresursseilla juhlita, uudistus on todella vaatinut venymistä. Perniön museo on maalaismuseoiden joukossa poikkeustapaus monessakin mielessä. Toivottavasti moni löytää tiensä omaan museoon, joka on saanut ansaitsemansa remontin.

Jaa artikkeli: