Skip to main content

Terveyskeskus tuli kaiken varalta myyntiin, mutta ei ole ostettavissa – vuokrasopimus jatkuu, lupaa Varha

Perniön terveysaseman tulevaisuus on puhuttanut seudulla viikonlopusta alkaen.

Rakennus ilmestyi viikonloppuna myyntiin Teijo-Talojen myytävien kohteiden sivulle maininnalla ”vapautumassa tulevalle käyttäjälle”.   Teijo-Talot on aikanaan rakentanut ja toimittanut tilat kaupungille.  Nykyään ne omistaa Modulrent Oy, joka on Teijo-Talojen yhteistyökumppani. Hyvinvointialue Varha on rakennuksessa vuokralla.

Asia ehti puhuttaa ja huolettaa niin sosiaalisessa mediassa kuin toimitukseen tulleissa viesteissäkin.

Suureen huoleen ei näillä näkymin ole syytä.  Varhan vs. sote-aluepäällikkö Päivi Laaksonen totesi, että vuokranantajalla on sattunut väärinymmärrys: Laaksosen mukaan hyvinvointialueella ei ole tietoa vuokrasopimuksen päättymisestä.
–Vuokrasopimus jatkuu ja toiminta myös, toteaa Laaksonen.

Samaa sanoo aluehallituksen toinen varapuheenjohtaja Niina Alho, joka otti asiaan kantaa alkuviikosta sosiaalisessa mediassa.

Alhon mukaan terveysaseman vuokrasopimus on uusittu vuoden 2023 maaliskuussa  ja se on nyt voimassa toistaiseksi kuuden kuukauden irtisanomisajalla.

Alho muistuttaa, että päätöksiä palveluverkosta ei ole vielä tehty.   Järjestämisjaosto käsittelee keskiviikkona sote-keskuspalvelujen palveluverkon uudistamisen periaatteita.  Lähtöajatuksena on ollut, että ylinnä ovat laajan palvelun sote-keskukset ja siitä alempana sote-asemat, joiden yhtenä lähtökohtana olisi noin 8000 asukkaan väestöpohja.  Tämän kriteerin valossa sote-asema Perniön-Särkisalon alueella ei olisi poissuljettua, Alho toteaa.

Modulrent Oy:n toimitusjohtaja Heikki Soini toteaa, että rakennus pysyy edelleen myynnissä, mutta maininnalla  siitä, että se vapautuu vain mahdollisesti.   Näin ollen sitä ei olla myymässä ”alta pois”.

Soini toteaa, että yritys haluaa olla valppaana sen varalta, että Varha irtisanoo sopimuksen.
–Asuntopuolella tilanne olisi helpompi.  Tällaisen tilan ottajia ei ole ruuhkaksi asti ja myyntiaika voi olla pitkä.

Soini muotoilee asian niin, että rakennus on myynnissä, mutta ei toistaiseksi ostettavissa.  Soini muistaa, että rakennusta myös tarjottiin hyvinvointialueen ostettavaksi, mutta tähän tarjoukseen ei tartuttu.
–Meidän toiveemme on, että Varha tekisi pitkäaikaisen vuokrasopimuksen toistaiseksi voimassa olevan sijaan. Se olisi heillekin edullisempaa, Soini toteaa.

 

 

Jaa artikkeli: